Πόνεσε τον Ερντογάν η συμφωνία των ΗΑΕ με το Ισραήλ: Σφοδρή αντίδραση και από Ιράν

File photo: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μέντζαμιν Νετανιάχου ενώ ανακοινώνει τη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. EPA/ABIR SULTAN / POOL




Σφοδρή αντίδραση συναντά από την πλευρά της Τουρκίας αλλά και του Ιράν η ιστορική συμφωνία μεταξύ ΗΑΕ και Ισραήλ.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα Παρασκευή πως η ιστορία και η συνείδηση των λαών της περιοχής δεν θα ξεχάσουν και δεν θα συγχωρέσουν ποτέ την «υποκριτική συμπεριφορά» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κατέληξαν σε συμφωνία με το Ισραήλ.

Σε γραπτή ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως ο παλαιστινιακός λαός και η παλαιστινιακή κυβέρνηση σωστά επιδεικνύουν ισχυρή αντίδραση απέναντι στη συμφωνία, που θα οδηγήσει σε πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στα ΗΑΕ και το Ισραήλ.

Η αντίδραση του Ιράν

Το Ιράν δήλωσε σήμερα πως η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι «επικίνδυνη και παράνομη», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών που μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, σε μια αντίδραση για τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για εξομάλυνση των σχέσεών τους.

«Το επαίσχυντο μέτρο του Αμπού Ντάμπι να φθάσει σε συμφωνία με το σιωνιστικό ψευδοκαθεστώς [το Ισραήλ] είναι μια επικίνδυνη κίνηση και τα ΗΑΕ και τα άλλα κράτη που την υποστήριξαν θα είναι υπεύθυνα για τις συνέπειές της», προστίθεται στην ανακοίνωση σύμφωνα πάντα με το IRNA.

«Είναι μια πισώπλατη μαχαιριά στους Παλαιστινίους και θα ενισχύσει την περιφερειακή ενότητα απέναντι στο σιωνιστικό καθεστώς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

«Ευκαιρία» βλέπει ο ΟΗΕ για να αρχίσουν «διαπραγματεύσεις» Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: