Πίσω από τις ανάγκες το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ για 3 λόγους, λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος

File Photo: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Για τρεις λόγους το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες, σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως, αναλυτικά, υποστηρίζει στη δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, «και πάλι το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ πίσω από τις ανάγκες!», επιχειρηματολογώντας συγχρόνως για το «γιατί»:

«Πρώτον, τα περί μελέτης των αρμοδίων υπηρεσιών για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα. Αρκεί να θυμηθούμε τις κυρώσεις για το σπάσιμο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, τις οποίες η Τουρκία αψήφησε χωρίς συνέπειες.
Δεύτερον, ελλοχεύει ο κίνδυνος να θεωρηθούν αμφισβητούμενες περιοχές κυριαρχικών δικαιωμάτων, οι περιοχές όπου κάνουν περίπατο τα τουρκικά πλοία.

Τρίτον, υπάρχει έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, η οποία υπεγράφη με το πνεύμα και το γράμμα του Δικαίου της Θάλασσας», καταλήγει στη δήλωσή του ο Α. Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ανατολική Μεσόγειος-Καύκασος στην επικοινωνία Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Αρμενίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: