Πετρίδης για “Ευνομία”: Ισχυρό μήνυμα για διασφάλιση της ασφάλειας και των ευρωπαϊκών συμφερόντων [video]

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 ολοκληρώθηκε η τετραμερής αεροναυτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ» μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας. Υπουργείο Άμυνας




Ισχυρό μήνυμα για διασφάλιση της ασφάλειας και των ευρωπαϊκών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη, η τετραμερής αεροναυτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ», στην οποία συμμετείχαν Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Άμυνας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, η υλοποίηση της τετραμερούς αεροναυτικής άσκησης «ΕΥΝΟΜΙΑ» ήταν άψογη.

Τέλος, ο ΥΠΑΜ συγχαίρει την Εθνική Φρουρά και το προσωπικό των άλλων τριών χωρών για τη συμμετοχή και τη συνεργασία.

Εξάλλου, σε μήνυμα του στην Τετραμερή Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ-2020», ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης αναφέρει ότι “σήμερα, αναδείξαμε τη δέσμευση και την ικανότητα των κρατών μας για συνεργασία με στόχο τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και θαλάσσιας ασφάλειας, καθώς και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τις τρεις αυτές μέρες, σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΦ, «επιβεβαιώσαμε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων, στοιχείο απαραίτητο για τη διατήρηση και ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή».

Ο κ. Ζερβάκης αφού εκφράζει τα συγχαρητήρια του στις ένοπλες δυνάμεις των χωρών που συμμετείχαν στην άσκηση, τονίζει και εκ μέρους των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Ελλάδας και Ιταλίας «για την άψογη διεξαγωγή της άσκησης».

«Παρακαλώ μεταφέρετε τα συγχαρητήριά στο προσωπικό σας, μαζί με τις ευχές για την επίτευξη των στόχων σας”, καταλήγει ο Αρχηγός της ΕΦ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

Άσκηση “Ευνομία”: Συγχαρητήρια Ζερβάκη για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: