Πετάει για τον … Αρη: Το πρώτο ελικόπτερο της NASA σε αποστολή σε άλλο πλανήτη [video]

File photo: Το ελικόπτερο με την ονομασία Ingenuity είναι το πρώτο ελικόπτερο που έχει σχεδιαστεί για να πετά σε έναν άλλο πλανήτη. ΚΥΠΕ




Θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο ελικόπτερο που θα πετάξει σε άλλον πλανήτη. Πρόκειται για το ελικόπτερο της NASA που βρίσκεται καθ¨οδόν προς τον πλανήτη Αρη.

Για πρώτη φορά από την έναρξη του ταξιδιού του ενεργοποιήθηκε με επιτυχία, γεμίζοντας τις μπαταρίες του εντός του διαστημοπλοίου που το μεταφέρει εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μας, προς τον Αρη.

Το ελικόπτερο με την ονομασία Ingenuity είναι το πρώτο ελικόπτερο που έχει σχεδιαστεί για να πετά σε έναν άλλο πλανήτη.

Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει στον Κόκκινο Πλανήτη εντός της διαστημοσυσκευής  Mars 2020 Perseverance της NASA.

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και αναμένεται ότι η διαστημοσυσκευή θα προσεδαφιστεί στον Αρη στις 18 Φεβρουαρίου 2021.

  • Λίγο μετά την προσεδάφιση το ελικόπτερο Ingenuity θα αποκολληθεί από το ρόβερ , θα κατεβεί στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και θα κάνει μερικές πρωτοποριακές δοκιμαστικές πτήσεις.

Στις 7 Αυγούστου, οι έξι μπαταρίες ιόντων λιθίου του ελικοπτέρου ενεργοποιήθηκαν και φορτίστηκαν για πρώτη φορά στο διάστημα.

Το ελικόπτερο ζυγίζει μόλις 1,8 κιλά. Το Ingenuity ταξιδεύει επί του παρόντος αποθηκευμένο στο κάτω μέρος του Perseverance και φορτίζεται από τροφοδοσία που λαμβάνει από το ρόβερ.

  • “Πρόκειται για ένα μεγάλο ορόσημο, καθώς ήταν η πρώτη μας ευκαιρία να ενεργοποιήσουμε το ελικόπτερο και να κάνουμε μια δοκιμή στα ηλεκτρονικά του συστήματα από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι του στο διάστημα στις 30 Ιουλίου», είπε ο Tim Canham, επικεφαλής επιχειρήσεων για το ελικόπτερο της  NASA.

Πρόσθεσε ότι αυτές οι δοκιμές θα γίνονται πλέον κάθε δύο εβδομάδες.

Η φόρτιση των μπαταριών του ελικοπτέρου διήρκεσε οκτώ ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτή η NASA δοκίμασε και ανέλυσε την απόδοσή τους.

Οι μπαταρίες φορτίστηκαν μόνο στο 35% του μέγιστου επιπέδου τους, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη υγεία της μπαταρίας, σύμφωνα με την NASA.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΧΡ/Αθηνά Αρσαλίδου
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα αναγκαστικής πώλησης του Tik Tok: Θα το πάρει η Microsoft;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: