Παραιτήθηκε ο πρέσβης της Λευκορωσίας στην Σλοβακία: Στο πλευρό των διαδηλωτών

Εργάτες εγκαταλείπουν εργοστάσιο παραγωγής τρακτέρ στο Μινσκ, καθώς η αντιπολίτευση απευθύνει κάλεσμα για γενική απεργία. EPA/TATIANA ZENKOVICH




Ο πρέσβης της Λευκορωσίας στην Σλοβακία Ίγκορ Λεσένια ανακοίνωσε την παραίτηση του, δύο ημέρες αφότου εξέφρασε την υποστήριξη του σε όσους συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με βίντεο το οποίο ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Tut.by ο Λεσένια χαρακτηρίζει την απόφαση του να παραιτηθεί «λογικό βήμα» καθώς είχε διορισθεί στην θέση αυτή από τον νυν πρόεδρο της Λευκορωσίας και θα έπρεπε να εφαρμόζει συγκεκριμένη πολιτική.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας θεωρεί, δήλωσε ο Λεσένια, ότι η στάση που εξέφρασε ως πολίτης βγήκε από τα πλαίσια αυτής της πολιτικής.

Ο Λουκασένκο προς τον παρόν δεν έχει υπογράψει διάταγμα με το οποίο να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του πρέσβη του στην Σλοβακία.

Ο Ίγκορ Λεσένια στις 16 Αυγούστου μέσω βίντεο που ανάρτησε, εξέφραζε την αλληλεγγύη προς του Λευκορώσους συμπατριώτες του που συμμετείχαν στην εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Με πληροφορίες από Svoboda.org μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Έξωθεν απόπειρες αποσταθεροποίησης της κατάστασης στη Λευκορωσία βλέπει ο Λαβρόφ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: