Παραλία #gopafree στη Χίο: Ανακυκλώνουν αποτσίγαρα για καθαρές ακτές και φτιάχνουν παλέτες από πλαστικό [video, photos]

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του καινοτόμου Προγράμματος #gopafree στον Καρφά της Χίου. Photo via Facebook, Δήμος Χίου @chioscity




Ένα πρωτοπόρο και φιλόδοξο εγχείρημα ανακύκλωσης αποτσίγαρων παρουσιάστηκε στη Χίο, το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα #gopafree, που περιλαμβάνει καθαρισμό παραλιών και τοποθέτηση ειδικών κάδων για τη συλλογή των αποτσίγαρων.

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την εταιρεία Cigaret Cycle, μέσω του Προγράμματος #gopafree στοχεύει στην ανακύκλωση των αποτσίγαρων, καθώς και στην ευαισθητοποίηση όλων για τους κινδύνους ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα αποτσίγαρα.

Η υλοποίηση του εγχειρήματος, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος – Maria Tsakos Foundation”, περιλαμβάνει τη συλλογή αποτσίγαρων μέσω της εγκατάστασης ειδικού σταχτοδοχείου/κάδου σε κεντρικά σημεία του νησιού.

Με ειδική διαδικασία διαχωρισμού και επεξεργασίας, από τα αποτσίγαρα θα παράγονται νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα, όπως πλαστικές παλέτες.

Μέρος των εσόδων από την πώληση της ανακυκλώσιμης ύλης που θα προκύπτει από τα αποτσίγαρα, θα διατίθεται για την αγορά βοηθημάτων όρασης και ακοής (γυαλιών και ακουστικών) σε πολίτες με αντίστοιχα προβλήματα με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Με πληροφορίες από Facebook

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

28χρονη εξάγει σε Ευρώπη και Αμερική, χιώτικα αρωματικά φυτά και βότανα: “Best seller” τουρσί κρίταμος και κάπαρη [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: