Παναγιωτόπουλος στην καθέλκυση “Πυραυλακάτου 7”: Αυτή η χώρα δεν απειλείται από πουθενά

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης της Πυραυλακάτου 7, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 στις εγκαταστάσεις των «Ναυπηγείων Ελευσίνος» στην Ελευσίνα. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR
Παρουσία των Υπουργών Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου και  Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδώνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε η τελετή καθέλκυσης της Πυραυλακάτου «7» του Πολεμικού Ναυτικού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των «Ναυπηγείων Ελευσίνος» στην Ελευσίνα.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Ιδιωτικών Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνης Οικονόμου.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ κ. Πάνος Ξενοκώστας, παράγοντες της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία.

Το ΤΠΚ «7» κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR

Στην ομιλία του, ο υπουργός Αμυνας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του Στόλου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτή είναι η εποχή που οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν κι ο καθένας μας πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί, απ’ όπου μπορεί, για να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις που εξασφαλίζουν ότι αυτή η χώρα δεν απειλείται από πουθενά». Διεμήνυσε δε, ότι «όποιος τολμά να εκστομίσει απειλές, θα βρει απέναντί του την ποιότητα και τη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και σε ανθρώπους».

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ευχαρίστησε τους εργαζομένους για τις προσπάθειές τους να ολοκληρωθούν οι εργασίες ναυπήγησης και καθέλκυσης των πυραυλακάτων υπ’ αριθμόν «6» και «7», ενώ αναφέρθηκε αναλυτικώς στις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και ειδικά των «Ναυπηγείων Ελευσίνας», σε σύντομο διάστημα.

«Οι επενδυτικές πρωτοβουλίες είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αρκεί να γίνονται με τις σωστές προϋποθέσεις, με τις προσήκουσες διαδικασίες και πάντα στο φως με το εργατικό προσωπικό που έχει δικαίωμα να αγωνιά περισσότερο από όλους, περισσότερο κι από μας αλλά και από όλους, ότι αυτό είναι για ένα καλύτερο μέλλον. Νομίζω αυτές οι προϋποθέσεις εκπληρώθηκαν», σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος» περνούν σε μια νέα εποχή που θα τη χαρακτηρίζει η ακμή, η τακτοποίηση των δεδουλευμένων των εργαζομένων σ’ αυτά, τα οποία και θα αποτελέσουν βασικό «κρίκο» στην αλυσίδα της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας. Εξέφρασε την ελπίδα πως η νέα εποχή των ναυπηγείων θα δώσει τη δυνατότητα στο Πολεμικό Ναυτικό να έχει και πάλι αξιόπλοα σκάφη, φτιαγμένα από ελληνικά χέρια, τιμώντας την ναυτική παράδοση μας. Ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε τα εύσημα στις Ένοπλες Δυνάμεις για την άμεση κινητοποίησή τους απέναντι στην πρόσφατη προκλητική στάση της Τουρκίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Σκληρό μήνυμα Λευκού Οίκου προς Τουρκία-Ρωσία για Λιβύη: Υπονομεύονται τα συμφέροντά μας…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal