Όταν ο Κέβιν Γκαρνέτ «ακούμπησε» τον θρύλο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν του ΝΒΑ…

IO Κέβιν Γκαρνέτ. Φωτογραφία via amna.gr (ΑΠΕ_ΜΠΕ)




Κάθε χρόνο, το NBA απονέμει το τρόπαιο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος. Το βραβείο αποτελεί μέγιστη τιμή, καθώς ο παραλήπτης κρίνεται ως ο κορυφαίος παίκτης της κανονικής περιόδου. Από την έναρξή του σχετικού «παράσημου» τη σεζόν 1955-56, πολλοί «θρύλοι» έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση του βραβείου, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος εφέτος οδεύει ολοταχώς για το δεύτερο διαδοχικό. Ωστόσο, ο Κέβιν Γκαρνέτ μπορεί να υπερηφανεύεται και για έναν μοναδικό λόγο…

Ο Γκάρνετ κέρδισε το βραβείο MVP της σεζόν 2003-04, όταν αγωνιζόταν με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Ο KG είχε μια «γεμάτη» σεζόν, οδηγώντας τους «Λύκους» μέχρι τους τελικούς της Δύσης, όπου οι τραυματισμοί βασικών μονάδων της ομάδας δεν επέτρεψαν στη Μινεσότα να είναι ανταγωνιστική απέναντι στους Λέικερς. Τα ρεκόρ που σημείωσε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου ήταν φανταστικά και ο KG έλαβε 120 από τις 123 πιθανές πρώτες θέσεις. Μόνο τρεις ψηφοφόροι πίστευαν ότι ο Γκαρνέτ δεν άξιζε να κερδίσει το βραβείο, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους που τον θεωρούσαν ως τον απόλυτο MVP.

Ο πρωταθλητής του NBA το 2008 με τους Μπόστον Σέλτικς, πάντως, κατέχει ένα ατομικό επίτευγμα που αντικατοπτρίζει το μεγαλείο του.

To ασύλληπτο ρεκόρ του Γκαρνέτ, το οποίο δύσκολα θα «σπάσει»

Όσο καλός ήταν στο σκοράρισμα ο Κέβιν Γκαρνέτ, άλλο τόσο και ακόμη περισσότερο ήταν στη συγκομιδή των ριμπάουντ. Αν κοιτάξετε τα στατιστικά της καριέρας του, ο μέσος όρος του στα ριμπάουντ ήταν 10,0 ανά αγώνα. Παρόλο, μάλιστα, που δεν είχε το εκτόπισμα του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο KG είχε ένα ειδικό ταλέντο για να συγκεντρώνει τα ριμπάουντ.

Μιλώντας για τον Τσάμπερλεϊν, ο θρύλος του ΝΒΑ εξακολουθεί να κρατά αρκετά ρεκόρ, από τα νούμερα στη rookie σεζόν του, που ίσως να μην δούμε τα επόμενα χρόνια, έως τα υπόλοιπα επιτεύγματα του που παραμένουν ανέγγιχτα…

Ο Κέβιν Γκαρνέτ, πάντως, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι «έπιασε» ένα από τα ρεκόρ του Τσάμπερλεϊ. Κατά τη διάρκεια της MVP σεζόν του (2003-04), ο all around παίκτης κυριάρχησε στο πρωτάθλημα σε δύο σημαντικές πτυχές. Αν κοιτάξετε τα συνολικά στατιστικά εκείνης της σεζόν, μπορείτε να βρείτε το όνομα του Γκαρνέτ στην κορυφή της λίστας των συνολικών ριμπάουντ και των συνολικών πόντων.

Συγκεκριμένα, ο KG είχε συνολικά 1.987 πόντους κανονικής περιόδου, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο παίκτη, ενώ με συνολικά 1.139 ριμπάουντ, ήταν επίσης στην κορυφή της σχετικής λίστας. Αυτοί οι δύο αριθμοί είναι οι υψηλότεροι που ο Γκαρνέτ κατάφερε να συγκεντρώσει στην εκθαμβωτική του καριέρα.

Κατακτώντας την κορυφή σε πόντους και ριμπάουντ σε μία χρονιά, ο Γκαρνέτ έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Τσάμπερλεϊν που σημείωνε αυτό το επίτευγμα. Είναι αρκετά εντυπωσιακό, λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια που πρέπει να κάνει ένας παίκτης σε έναν αγώνα για να κυριαρχήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ενώ μπορούμε να δούμε τους παίκτες να φτάνουν πολύ κοντά στην κορυφή των δύο λιστών, είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί κάποιος στην κορυφή και στις δύο. Γι ‘αυτό ο Κέβιν Γκαρνέτ είναι ένας θρύλος…

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θοδωρή Ψωμά
Αθήνα , Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: