Ολοκληρώνεται η άσκηση “Ευνομία”: Τα μπλε φτερά “ξεδόντιασαν” την τουρκική πολεμική αεροπορία

Πολεμικά αεροσκάφη παίρνουν μέρος στην αεροναυτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 2020», στην Κύπρο, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αεροναυτική άσκηση με τη συμμετοχή Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, νοτιοδυτικά της Κύπρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Υπουργείο Άμυνας Κύπρου/STR




Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα η τετραμερής αεροναυτική άσκηση με την ονομασία «Ευνομία», στην οποία λαμβάνουν μέρος αεροναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας, της Ιταλίας , της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η άσκηση διεξάγεται στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κύπρου και σε αυτήν συμμετέχουν σκάφη επιφανείας και υποβρύχια καθώς επίσης και αριθμός αεροσκαφών. Πολεμικά αεροσκάφη της Γαλλίας και της Ελλάδας που χρησιμοποιούν ως βάση τους την αεροπορική βάση “Ανδρέας Παπανδρέου”, διενεργούν από την Τετάρτη που ξεκίνησε η άσκηση εξόδους και εικονικές προσβολές στόχων τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.

Στο χθεσινό σενάριο της άσκησης που διεξήχθη στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, συμμετείχαν άλλα έξι ελληνικά μαχητικά F16 που είχαν απογειωθεί από βάση στα Χανιά. Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού πενταγώνου, οι Τούρκοι επεχείρησαν να παρενοχλήσουν τα έξι μαχητικά κατά την επιστροφή τους στην βάση τους αλλά αναχαιτίστηκαν από άλλα φιλία αεροσκάφη και αποχώρησαν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ

Τρεις συμπτώσεις είναι παρά πολλές, μυρίζουν σκηνικό: Και προσάραξη πλοίου με ρότα την Πόλη στην Τήλο [εικόνα]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: