Όλοι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο για κορωναϊό, λέει η Επίτροπος Κυριακίδου

H Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου. photo: ΚΥΠΕ




Όλοι οι πολίτες της ΕΕ θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο για τον κορωναϊό όταν αυτό είναι διαθέσιμο, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα που συστήνουν οι εμπειρογνώμονες και οι αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι την εξεύρεση του εμβολίου και των κατάλληλων θεραπευτικών σχημάτων για αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωναϊού.

Σε δηλώσεις της έπειτα από συνάντηση στη Λευκωσία και κληθείσα να πει αν θα είναι υποχρεωτική η χρήση του εμβολίου, η κ. Κυριακίδου ανέφερε πως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός ούτε και στην Κύπρο, και αυτό είναι ένα θέμα που θα δουν οι αρχές της κάθε χώρας διότι τα θέματα που αφορούν την πολιτική εμβολιασμού είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών.

Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη ο καθένας και η κάθε μια να αναλάβει την προσωπική και κοινωνική ευθύνη και να ακολουθούν τα μέτρα τα οποία οι εμπειρογνώμονες και οι αρμόδιες υπηρεσίες συστήνουν  μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και θεραπευτικά σχήματα που να μπορούν να μειώνουν τη θνησιμότητα.

Πραγματικά είναι κρίμα οι θυσίες όλων των πολιτών κατά τους τελευταίους πέντε μήνες να πάνε χαμένες, ανέφερε, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Είπε πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να έχουν μια πολύ στενή συνεργασία με όλα τα κράτη μέλη.

Ερωτηθείσα αν θα έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρόσβαση στο εμβόλιο όταν αυτό βρεθεί απάντησε:

«Βεβαίως. Ακριβώς για αυτό τον λόγο προχωρήσαμε πριν ένα μήνα στην ανακοίνωση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα εμβόλια όπου διαπραγματευόμαστε ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με τα κράτη μέλη ώστε όταν βρεθεί εμβόλιο να μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το εμβόλιο θα διατεθεί σε όλα τα κράτη μέλη ταυτόχρονα και ισότιμα».
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Κονιώτου/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σύψας: Πτώση του μέσου όρου ηλικίας που νοσεί από κορωναϊό-Εξετάζεται το κλείσιμο των μπαρ νωρίτερα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: