Ο Τζόνσον θα παραιτηθεί, δεν έχει αναρρώσει πλήρως από κορωναϊό, γράφει η Daily Mail: Διαψεύδει η Ντάουνινγκ Στριτ

File photo: Ο Μπόρις Τζόνσον κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πορεία της επιδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο. EPA/ANDREW PARSONS / 10 DOWNING STREET HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου σε έξι μήνες επειδή αγωνίζεται ακόμη να αναρρώσει από τον κορωναϊό”, γράφει η εφημερίδα Daily Mail, επικαλούμενη τον πεθερό του πρωθυπουργικού συμβούλου Ντόμινικ Κάμινγκς, Χάμφρεϊ Γουέικφιλντ.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ωστόσο διέψευσε το ισχυρισμό.

Π σερ Χάμφρεϊ Γουέικφιλντ λέγεται ότι είπε σε έναν παραθεριστή ο οποίος τον επισκέφτηκε στο κάστρο του στο Νορθάμπερλαντ ότι ο Τζόνσον ακόμη υποφέρει από μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του κορωναϊού.

Ο 84χρονος βαρονέτος Γουέικφιλντ, πρώην στρατιωτικός και διακοσμητής εσωτερικών χώρων του οποίου η δημοσιογράφος κόρη Μαίρη είναι παντρεμένη με τον Κάμινγκς, παρομοίασε τον Βρετανό πρωθυπουργό με άλογο που το βάζουν να δουλέψει ενώ είναι τραυματισμένο, σύμφωνα με τους Times.

“Εάν ξαναβάλεις στη δουλειά ένα άλογο όταν είναι τραυματισμένο δεν θα αναρρώσει ποτέ”, λέγεται ότι είπε ο Γουέικφιλντ.

Η Ντάουνινγκ Στριτ 10 δήλωσε πως ο ισχυρισμός ότι ο Τζόνσον θα παραιτηθεί είναι “απόλυτη ανοησία”.

Ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε περισσότερο από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο με κορωναϊό στις αρχές Απριλίου, συμπεριλαμβανομένης μιας βραχείας νοσηλείας στην εντατική.

Και πολλοί από όσους νόσησαν απ’ τον κορωναϊό ακόμη υφίστανται τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ιού στον οργανισμό τους μήνες αφότου βγήκαν από το νοσοκομείο.

Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο στα τέλη Απριλίο, ο Τζόνσον πέρασε δυο εβδομάδες μαζί με την σύντροφό του Κάρι Σίμοντς στην εξοχή, πριν επιστρέψει στην Ντάουνινγκ Στριτ για να αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντά του.

Από εκείνη την ημέρα και μετά έχει επιδείξει αυξημένο ενδιαφέρον τόσο για την δική του υγεία όσο και για την υγεία των Βρετανών.

Τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι έχασε σημαντικό βάρος και ζήτησε από τους Βρετανούς να τον ακολουθήσουν σε υγιεινούς ρυθμούς ζωής φέτος το καλοκαίρι.

Πηγή: Daily Mail

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: