Ο στριμωγμένος από παντού Ερντογάν ξανάβγαλε τα μαχητικά για υπερπτήσεις στο Αιγαίο

FΙILE PHOTO: Τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Τουλάχιστον ένα μήνα είχαν να εμφανιστούν τουρκικά αεροσκάφη σε περιστατικό υπερπτήσεων στο Αιγαίο, αφού η τουρκική προκλητικότητα είχε ολοκληρωτικά αναλωθεί στην παρουσία του Ορούτς Ρέις και των συνοδευτικιών σκαφών.

Φαίνεται όμως ότι η πίεση που γίνεται όλο και πιο εντονότερη στον Ερντογάν και η διεθνής κατακραυγή που προκαλεί, μέρα με τη μέρα και περισσότερο, η τουρκική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο ανάγκασε το τουρκικό καθεστώς να καταφύγει και στα παλαιά κόλπα παραβατικότητας, τις υπερπτήσεις.

Ετσι σήμερα  το απόγευμα στις 16: 51 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τιην Παναγιά και τις Οινούσσες σε ύψος 22.000 ποδών.

Το τουρκικό καθεστώς είδε σήμερα τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας να εγκαταλείπει, ως ένα βαθμό, τις μετριοπαθείς τοποθετήσεις του Βερολίνου των προηγούμενων ημερών και να τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας, την αυστριακή αντιπροσωπεία που επίσης βρίσκεται στην Αθήνα να εξαπολύει μύδρους κατά της Αγκυρας, ενώ σε μια εξέλιξη που φαινομενικά δεν συνδέεται αλλά προοιωνίζεται εξελίξεις, το State Department χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ οικοδεσπότη τρομοκρατών τον Ερντογάν.  

Ακολουθήστε το HELLLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

“Βόμβα” από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Ερντογάν φιλοξένησε τους “παγκόσμιους” τρομοκράτες” της Χαμάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: