Ο Πομπέο έθεσε στον Τσαβούσογλου την ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Φωτογραφία via State Department




Για την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτο θέμα συζήτησης είναι η κατάσταση που δημιούργησε η Τουρκία στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ με την επιθετικότητά της στην περιοχή του Καστελόριζου και εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αλλά μίλησαν και για άλλα ανοικτά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν και για το θέμα του ρωσικού συστήματος S-400 και για το θέμα της Λιβύης, και άλλα περιφερειακά ζητήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας. Ο υπουργός Πομπέο και ο υπουργός Εξωτερικών Τσάβουσογλου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας ανάγκης μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Office of the Spokesperson

The below is attributable to Principal Deputy Spokesperson Cale Brown:

Secretary of State Michael R. Pompeo met today with Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu in Santo Domingo, Dominican Republic. Secretary Pompeo and Foreign Minister Cavusoglu discussed issues of mutual concern, including the urgent need to reduce tensions in the Eastern Mediterranean.

Σύμφωνα με το κανάλι OPEN, νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε, μάλιστα, την Ελλάδα για «μαύρη προπαγάνδα».

«Εξηγήσαμε τα βήματα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, γιατί η Ελλάδα κάνει “μαύρη προπαγάνδα”. Ήμασταν πάντα ανοιχτοί στο διάλογο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «επίσης διαπιστώσαμε ότι (σ.σ. ο Πομπέο) γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις», ενώ τόνισε ότι συζήτησαν εκτενώς για τη Λιβύη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: