Ο ΠΑΟΚ απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα με την Μπεσίκτας στην Τούμπα, με σκορ 3-1

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ Χρήστος Τζόλης (Δ) κατά την διεκδίκηση της μπάλας με τον παίκτη της Μπεσίκτας Jeremain Lens (Α). 25 Aυγούστου 2020. EPA, DIMITRIS TOSIDIS




Ούτε το άδειο γήπεδο, ούτε η έντονη βροχή, που άρχισε να πέφτει λίγο πριν από τη σέντρα, έβαλαν το βράδυ της Τριτης… φρένο στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, στη νοκ άουτ αναμέτρηση, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, απέναντι στην Μπεσίκτας.

Ο «Δικέφαλος», έχοντας ένταση, αποφασιστικότητα, ενθουσιασμό, ενέργεια, από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζόλη, υπέταξε την τουρκική ομάδα με 3-1 και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας, σε επίπεδο συλλόγων, ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Επίτευγμα που του εξασφαλίζει, παράλληλα, εφόσον δεν προχωρήσει περισσότερο στο Champions League, θέση τους ομίλους του Europa League.

Ο Τζόλης έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα (7’, 24’) και μετά από δική του ασίστ, το ίδιο έπραξε και ο Δημήτρης Πέλκας (30’). Σκόρερ για την Μπεσίκτας ήταν ο Κάιλ Λάριν στο 37’ λεπτό. Στο 41’ λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι με τον Τσούμπα Ακπομ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν δραστήριος στην εστία της Μπεσίκτας από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και κατάφερε να πετύχει το στόχο του ένα εξάλεπτο αργότερα. Στο 7’ λεπτό ο Τζόλης, μετά από ασίστ του Γιαννούλη, άνοιξε το σκορ και έτρεξε , με την επίτευξη του τέρματος, να αγκαλιάσει τον Αμπέλ Φερέιρα που τον εμπιστεύτηκε για την ενδεκάδα στο ματς.

Στο 24’ λεπτό ο Ακπομ τροφοδότησε εξαιρετικά, όπως το έκανε νωρίτερα ο Γιαννούλης, τον 18χρονο επιθετικό και Τζόλης διπλασίασε τα δικά του τέρματα και του ΠΑΟΚ. Στο 30’ λεπτό ο Τζόλης «σέρβιρε», από τα πλάγια, στον Πέλκα και τελευταίος «έγραψε» το 3-0.

Η Μπεσίκτας «απάντησε» με γκολ του Λάριν στο 37’ λεπτό, μειώνοντας σε 3-1 και ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει εκ νέου, καθώς ο Ακπομ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 41’ (σ.σ. απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Τούρκων).

Σε χαμηλότερο τέμπο, σε σχέση με το πρώτο, κινήθηκε το δεύτερο ημίχρονο. Αμφότερες οι ομάδες φάνηκαν απειλητικές, σε δυο-τρεις περιπτώσεις, μπροστά στις δύο εστίες, τόσο ο Ζίφκοβιτς, όσο και ο Ερσίν Ντεστανόγλου έδειξαν καλά αντανακλαστικά σε αυτές, με συνέπεια να μη διαφοροποιηθεί το σκορ.

*Θλάση υπέστη ο Ροντρίγκο Σοάρες και χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ στο 44’ λεπτό του αγώνα.

*Στο κέντρο του γηπέδου μαζεύτηκαν οι ομάδες και οι διαιτητές, πριν τη σέντρα για το ματς και χειροκρότησαν όσους βρίσκονται, ανά τον κόσμο, στην πρώτη γραμμή για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

*Αποβλήθηκε, στο 60’ λεπτό, από τον πάγκο της Μπεσίκτας, βοηθός του Σεργκέν Γιαλτσίν.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντοβέρι (Ιταλία)

Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Ελ Καντουρί, Πέλκας /Ν’ Σακάλα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ροντρίγκο (44’ λ.τρ. Λημνιός), Γιαννούλης, Τζόλης (84’ Ζαμπά), Πέλκας (76’ Εσίτι), Άκπομ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σεργκέν Γιαλτσίν): Ερσίν Ντεστανόγλου, Λενς, Βίντα, Σίλβα, Ν’ Σακάλα (82’ Ουμούτ), Χάτσινσον, Ουισάλ, Μπόιντ (46’Οζγιακούπ), Μενσά (69’ Τοκόζ) , Ενκούντου, Λάριν.

Ικανοποιημένος ο Φερέιρα

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ κέρδισε απόψε την Μπεσίκτας και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, δήλωσε μετά το ματς στην Τούμπα ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, αλλά και στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε:

«Ο αντίπαλος είχε τον ίδιο στόχο με μας. Δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά το ίδιο κάναμε και εμείς. Ήταν ένα ανοικτό, όμορφο παιχνίδι. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αναδείξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ΠΑΟΚ και τους ποδοσφαιριστές του. Ήταν ένας δυνατός αγώνας, θεωρώ πως η ομάδα μας ήταν καλύτερη. Το ευρωπαϊκό στάτους του ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο και στον οικονομικό τομέα η πρόκριση μάς βοηθά. Συγχαρητήρια σε όλους στους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν, σε όσους ήταν στον πάγκο, σε όσους ήταν εκτός αποστολής, στο ιατρικό, τεχνικό επιτελείο, σε όσους δουλεύουν στη Μεσημβρία, οι αφανείς ήρωες, στον κ. Σαββίδη, στους φιλάθλους μας, στους οποίους θέλουμε να δώσουμε χαρές.

Μου αρέσει να παίρνω ρίσκα και αυτό το κουράγιο μου προσπαθώ να το μεταφέρω και στους ποδοσφαιριστές μου. Άφησα την οικογένειά μου πίσω και το έκανα για να είμαι εδώ και να κερδίζω. Οι παίκτες μου δείχνουν νοοτροπία νικητή, όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις.

Σήμερα είδατε 14 να παίζουν, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δούλεψαν για τη σημερινή μέρα. Ποδοσφαιριστές έμπειροι, που έμειναν στον πάγκο, εκτός αποστολής. Όλοι έχουν την ίδια δίψα και θέληση, να πάει ο ΠΑΟΚ μπροστά. Πιστεύουμε στις δυνατότητες όλων. Θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε με αυτό το πνεύμα, αφήνοντας τους εγωϊσμούς μας στην άκρη και δουλεύοντας για να πάει η ομάδα μπροστά. Αυτό το πνεύμα είχα ως βασικό γνώμονα και στη μίνι προετοιμασία μας για το σημερινό ματς. Ο κάθε ένας μας πρέπει να κάνει το ρόλο που του αναλογεί και να δίνει τον καλό του εαυτό. Όλοι είμαστε ένας. Χρειαζόμαστε και τη στήριξη των οπαδών μας και όχι μόνο όταν κερδίζουμε».

Είπε ακόμη ο Φερέιρα: «Ηταν καλή η εμφάνισή μας, μένουμε ικανοποιημένοι από την εικόνα μας, δουλέψαμε πολύ σκληρά για είμαστε έτοιμοι σήμερα. Έχουμε δημιουργήσει ένα δυνατό γκρουπ, με δυνατό ομαδικό πνεύμα. Η νίκη δεν είναι μόνο όσων έπαιξαν. Είναι και όλων όσων έμειναν στον πάγκο, αυτών που έμειναν εκτός αποστολής κι αυτοί με τις σκληρές προπονήσεις βοήθησαν όσους έπαιξαν απόψε. Παιδιά όπως ο Κρέσπο, ο Μάτος, ο Μιχάι, ποδοσφαιριστές σημαντικοί για τη ομάδα. Βέβαια, όλοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία, όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ. Όλοι μαζί, συντονισμένα, δημιουργούμε ένα δυνατό σύνολο.

Κάναμε το πρώτο βήμα σήμερα, έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο και αυτόν θα διεκδικήσουμε. Παύει να είναι μια φευγαλέα οπτασία η πρόκριση στους ομίλους τους Champions League. Ο στόχος είναι πιο κοντά σε μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε το μεγάλο όνειρό μας πραγματικότητα και να γράψουμε ιστορία. Ανεξάρτητα ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στην επόμενη φάση, θέλω να κάνουμε το καλύτερο για να φτάσουμε τον τελικό στόχο μας».

ΡΟΥΛΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η αποχώρηση του αιώνα: O Λιονέλ Μέσι θέλει να εγκαταλείψει αμέσως την Μπαρτσελόνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: