“Ο κατευνασμός ενθαρρύνει την Τουρκία, σας το είπα”: Χριστοδουλίδης προς ΥΠΕΞ της ΕΕ

File photo: Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Την θέση ότι η πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί η ΕΕ ενθαρρύνει την Τουρκία, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης χθες των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, εκφράζοντας εκ νέου την ετοιμότητα της Κύπρο να διαπραγματευτεί καλόπιστα με την Τουρκία.

Σε μια σειρά από αναρτήσεις χθες στο Twitter, το Υπουργείο Εξωτερικών γράφει στην αγγλική γλώσσα ότι ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ της ΕΕ ότι «δεν με χαροποιεί να μπορώ να πω «σας το είπα», ούτε και να επαναλάβω ότι η #Κύπρος υπογραμμίζει από τον Ιούλιο 2019 ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα δουλέψει με την #Τουρκία»

«Μάλλον, ο κατευνασμός και η χλιαρή αντίδραση από την #ΕυρωπαϊκήΈνωση, ενεργεί ως μια μορφή ενθάρρυνσης & εκλαμβάνεται ως αδυναμία, για μια χώρα η οποία λειτουργεί με τον #εκφοβισμό, την #επιθετικότητα και τον #εκβιασμό», είπε, σύμφωνα με δεύτερη ανάρτηση.

«Η #Κύπρος είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί καλόπιστα με την #Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των σχετικών ακτογραμμών τους, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και έχει χαιρετιστεί επανειλημμένα από το Συμβούλιο. Αυτή είναι μια κοινή θέση της #ΕΕ από την οποία δεσμευόμαστε όλοι», σημείωσε, σύμφωνα με τρίτη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης.

Υπενθύμισε επίσης τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι «καλέσαμε επίσης την #Τουρκία να υποβάλει το ζήτημα της οριοθέτησης των αντίστοιχων θαλάσσιων ζωνών μας βορείως & δυτικά της νήσου στο @CIJ_ICJ (σσ Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης). Αν η Τουρκία νοιώθει σίγουρη για τις νομικές της θέσεις, ισχυριζόμενη ότι βασίζονται στο #διεθνές δίκαιο γιατί να μην τις δοκιμάσει;», αναφέρεται σε τέταρτη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο κοινωνικό δίκτυο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Τουρκία να υπολογίσει το κόστος, λέει ο Αναστασιάδης: Η Αμμόχωστος θα διακόψει την ευρωπαϊκή της πορεία

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal