Ο ιός χτυπά πλέον και τους νεότερους: Κάτω των 40 ετών τα μισά κρούσματα στο Βέλγιο

File Photo: Λήψη υλικού για τεστ Covid-19 . EPA/STEPHANIE LECOCQ
Πολλοί από όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό είναι μεταξύ 20 και 29 ετών επεσήμανε ο επιδημιολόγος του Ινστιτούτου Υγείας Sciensano Μποντουίν Κατρί μιλώντας στo δίκτυο VTR, αναφέρει η εφημερίδα «Le Soir».

«Παρατηρούμε ότι πολλοί από τα νέα κρούσματα είναι μεταξύ 20 και 20 ετών. Είναι μία ομάδα η οποία πρέπει να προστατευτεί και ταυτόχρονα να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται ανάμεσά μας, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με μειωμένες άμυνες» τόνισε ο επιδημιολόγος προσθέτοντας ότι τα μισά από τα κρούσματα είναι κάτω των 40 ετών.

Σύμφωνα με το Sciensano, τις δύο τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αμβέρσα σημειώνεται πτώση για πρώτη φορά εδώ και 17 ημέρες.

O Mποντουίν Κατρί χαρακτηρίζει την κατάσταση στις Βρυξέλλες «ανησυχητική» και σημειώνει ότι «την προηγούμενη και αυτή την εβδομάδα, είχαμε κατά μέσο όρο 44 κρούσματα την ημέρα, αλλά ο αριθμός των περιπτώσεων που αναμένεται να επιβεβαιωθούν έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURΝAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Υποχρεωτικό το τεστ κορωνοϊού για όσους επιστρέφουν στη Γερμανία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal