Ο Χριστοδουλίδης συζήτησε με τους ομολόγους του Ελλάδας και Αιγύπτου τις εξελίξεις στη Μεσόγειο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, Σάμεχ Σούκρι, Νίκος Χριστοδουλίδης και Νίκος Δένδιας. Φωτογραφία via Twitter, @CyprusMFA




Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με τους ομολόγους του της Ελλάδας και Αιγύπτου.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Twitter, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης συνομίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του από την Ελλάδα, Νίκο Δένδια, και την Αίγυπτο, Σάμεχ Σούκρι, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

  • ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» έφτασε στον νέο του προορισμό, για τη διεξαγωγή σεισμικής ερευνητικής δραστηριότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

«Το ερευνητικό πλοίο μας Ορούτς Ρέις, σήκωσε τις άγκυρες του από την Αττάλεια και έφτασε στο σημείο στην Μεσόγειο, για τις νέες του δραστηριότητες. Οι δραστηριότητες της Τουρκίας για ενεργειακή ανεξαρτησία στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα θα συνεχιστούν. Τα 83 εκατομμύρια του κόσμου της Τουρκίας είναι μαζί σου Ορουτσ Ρέις. Καλή Τύχη» έγραψε ο κ. Ντονμέζ στον λογαριασμό του, στο twitter.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, η Τουρκία, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων της χώρας για υδρογονάνθρακες, ανακοίνωσε ότι το «Ορούτς Ρέις» θα ξεκινήσει νέες δραστηριότητες για σεισμογραφικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, με navtex που εξέδωσε, με ημερομηνία έναρξης τις 10 Αυγούστου.

Αναφέρει ακόμη ότι το «Ορούτς Ρέις» θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στην Ανατολική Μεσόγειο, συνοδευόμενο από τα πλοία Τζένγκις Χαν και Αταμάν μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως το Oruc Reis έφτασε ήδη στην περιοχή για έρευνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: