Ο Μπαχτσελί στήνει χυδαία πορεία υπέρ… ανεξαρτησίας των Δωδεκανήσων στη Σμύρνη: «Εκεί που πνίξαμε τον εχθρό»

File Photo: O επικεφαλής του Εθνικιστιικού Κόμματος Ντεβλέτ Mπαχτσελί. EPA/ADEM ALTAN/AFP / POOL




Πορεία υπέρ της ανεξαρτησίας των Δωδεκανήσων στη Σμύρνη ανήμερα της 9ης Σεπτεμβρίου (ημέρα τυπικής παράδοσης της πόλης από τον ελληνικό στρατό)  ετοιμάζει ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Το στάτους των Δωδεκανήσωεν πρέπει να επανακετιμηθεί δήλωσε ο Μπαχτσελί, λέγοντας ότι «στις 9 το βράδυ, στις 9 Σεπτεμβρίου που ειναι ο 9ος μήνας», θα διοργανωθεί  πορεία αποφασιστικότητας στην οποία θα συμμετάσχουν 81 εθνικιστές έως τη γειτιονια που πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί από 12 επιτροπές του ακροδεξιού κόμματος, με 81 μέλη εθνικιστές στη καθεμία, που θα παραπέμπει σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, ο Μπαχτσελί είπε πως το θέμα των Δωδεκανήσων είναι «μία πληγή του τουρκικού έθνους που αιμορραγεί» και πως : «αυτά τα νησιά άδικα, ντροπιαστικά και παράνομα πάρθηκαν από την Τουρκία». Ο ίδιος ζήτησε να επανεξεταστεί το status των Δωδεκανήσων, λέγοντας πως θα κάνει το θέμα «σημαία» εντός και εκτός Τουρκίας.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από TRT Haber

Εφιάλτης για 3χρονη στην Ταϊβάν: Την “άρπαξε” χαρταετός-Αιωρούνταν σε ύψος 10 μέτρων [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: