Ντοκουμέντα για τις τουρκικές παρανομίες στην ανατολική Μεσόγειο έδειξε ο Δένδιας στον Πομπέο

Από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη Βιέννη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ, ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ




Συνάντηση με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Βιέννη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική παραβατικότητα, καθώς και εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ.

O Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδειξε ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τις τουρκικές παρανομίες στην ανατολική Μεσόγειο και ζήτησε παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη διαφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο θα ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς.

Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση εάν όλοι ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας , είπε στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στη Βιέννη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τη διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με την εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όλα μπορούν να επιλυθούν, αλλά αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να θέσετε στους Τούρκους, είπε ο κ. Δένδιας.

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η επείγουσα ανάγκη για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια στη Βιέννη, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και προστίθεται: οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης την ισχυρή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, Ρόιτερς
Βιέννη Αυστρία

 

Πλήρης αλληλεγγύη στην Ελλάδα από Συμβούλιο υπ. Εξωτερικών της ΕΕ: Σε νέα σύνοδο θέμα κυρώσεων σε Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: