Νέο μήνυμα Μητσοτάκη με ειδικό κάλεσμα στους νέους για την αποφυγή διασποράς του κορωναϊού

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει σε τηλεδιάσκεψη στις 4/8/2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Νέα τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό πραγματοποιείται όπου θα τεθούν εκ νέου όλα τα δεδομένα για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

  • Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει μήνυμα στους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας και κυρίως τη χρήση μάσκας σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους -όπου χρειάζεται- ώστε να μην υπάρξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Επίσης, αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους νέους: να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται σε νέα ενημερωτικά σποτ, τα οποία θα απευθύνονται στους νέους.

Χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορονοϊό Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο έξαρσης τις επόμενες δύο εβδομάδες, την απειλή που εγκυμονεί η χαλάρωση ή η αμέλεια για τα μέτρα ατομικής προστασίας, με ιδιαίτερη αναφορά στη νεολαία, καθώς όλο και περισσότερα κρούσματα παρουσιάζονται σε νεαρότερες ηλικίες.

  • Το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε κανένας θάνατος, ωστόσο καταγράφηκαν 121 νέα κρούσματα, τα περισσότερα έως τώρα από την επανεκκίνηση της οικονομίας και το άνοιγμα των συνόρων. Από αυτά 12 είναι εισαγόμενα, 47 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, 26 στην Αττική και τα υπόλοιπα σε Χαλκιδική, Λάρισα, Κέρκυρα, Ημαθία, Σέρρες, Καβάλα, Αρκαδία, Αχαΐα, Δράμα, Έβρο, Εύβοια, Κοζάνη, Πέλλα και Χίο.

Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους στους 30 υπαλλήλους καθώς χθες διαγνώστηκαν 6 θετικοί στον κορονοϊό. Στην υπηρεσία εργάζονται συνολικά 43 άτομα, εκ των οποίων τα 13 λείπουν με καλοκαιρινή άδεια.

Σε ισχύ και νέα μέτρα. Ετσι από σήμερα απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά για τη διενέργεια ελέγχων, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο για ελέγχους. Από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται από Αλβανία θα μπαίνει σε 7ημερη κατ’ οίκον απομόνωση.

  • Επίσης, παρατείνεται το όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσια έως τις 31 Αυγούστου, θα υπάρξει όπου κριθεί αναγκαίο -σε τοπική κλίμακα- περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας σε κέντρα διασκέδασης, ενω ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στα εργοστάσια τροφίμων, μετά τα δεκάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς του COVID-19 εντάσσεται για την επίβλεψη του τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και ο ΕΦΕΤ προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ορθών μηχανικών πρακτικών.

Περαιτέρω υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζομένους όσο και για το κοινό στις εξής περιπτώσεις:

-Χώρους γραφείων όπου υπάρχει επαφή με το κοινό (δημόσιους και ιδιωτικούς)
-ΜΜΜ
-Σούπερ μάρκετ
-Νοσοκομεία, ιατρεία, φαρμακεία
-Κομμωτήρια
-Ασανσέρ
-Καταστήματα λιανικής
-Εκκλησίες

Επίσης, υποχρεωτικά πρέπει να φορούν μάσκα οι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε γυμναστήρια. Τέλος, υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Μέσα στις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα των τεστ κορωναϊού από τις επαφές των υπαλλήλων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: