Νέο ηχηρό μήνυμα από Ισραήλ: Επικοινωνία του Γκαντς με Παναγιωτόπουλο, δέσμευση για σταθερότητα στην Μεσόγειο

File photo: Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς. 2019. EPA, JIM HOLLANDER




Νέο ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από το Ισραήλ μέσα σε λίγες ημέρες απέστειλε σήμερα ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Μπένι Γκαντς.

Δήλωσε ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο εξέφρασε την δέσμευση της χώρας του στην προστασία της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας προσθέτει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι κατά την επικοινωνία αυτή τονίστηκε η επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση της στενής αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών.

Επίσης ο κ. Γκαντς αναφέρει ότι συζητήθηκαν οι ισχυροί οικονομικοί δεσμοί Ελλάδας – Ιραήλ και η αμοιβαία επιθυμία για την επαναφορά του τουρισμού σε κανονική ροή το συντομότερο δυνατόν με την συμφωνία Open Skies.

Η δήλωση του κ. Γκάντς έχει ιδιαίτερη σημασία διότι είναι δεύτερος ισχυρός εταίρος στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μετά την ισχυρή δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ η ανακοίνωση του κ. Γκαντς ξεκαθαρίζει εντελώς την κατάσταση. Η υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα έρχεται πια απ’ όλο το πολιτικό φάσμα του Εβραϊκού Κράτους.

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Γκαντζ

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικώς με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Γκαντζ (Benjamin Gantz), με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις παράνομες και αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας, σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Υπογραμμίστηκε η πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη του Ισραήλ προς την Ελλάδα, τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, τις θαλάσσιες ζώνες της και το δικαίωμα καθορισμού ΑΟΖ της, όπως εκφράστηκε με σαφήνεια στην πρόσφατη δήλωση της Ισραηλινής κυβερνήσεως.
Οι δύο Υπουργοί συνομίλησαν, επίσης για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής, αμυντικό – τεχνικής συνεργασίας και συνεργασίας μεταξύ αμυντικών βιομηχανιών τους, σε συνέχεια της συναντήσεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης με τον Ισραηλινό ομόλογό του, στο πλαίσιο της επισκέψεως του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: