Νέες βολές Τραμπ κατά της επιστολικής ψήφου: Οι διαδηλώσεις πώς γίνονται με φυσική παρουσία, ρωτάει…

File photo: Ο Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις στον Λευκό Οίκο για την 100η επέτειο από την εισαγωγή της 19ης τροπολογίας που έδωσε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες στις ΗΠΑ.EPA/ANNA MONEYMAKER / POOL




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανανέωσε σήμερα τις επιθέσεις σχετικά με την επέκταση της επιστολικής ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ!», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος φαίνεται πως αναφερόταν στις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα κατά της φυλετικής αδικίας και της αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατά τις οποίες πολίτες διαδηλώνουν όλοι μαζί παρά τους υγειονομικούς κινδύνους λόγω της πανδημίας του νέου κορωναϊού.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι οι επιστολικές ψήφοι είναι ευάλωτες στην εκλογική νοθεία, αν και δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να στηρίζουν αυτήν την ιδέα.

Το θέμα αποτελεί αντικείμενο διαμάχης ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς πολλοί Αμερικανοί ψηφοφόροι αναμένεται να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου αντί να προσέλθουν στις κάλπες, λόγω των ανησυχιών σχετικά με τη διασπορά του νέου κορωναϊού.

Επικριτές βλέπουν στις προσπάθειες του Ρεπουμπλικανού προέδρου να παρακωλύσει την επέκταση της επιστολικής ψήφους ως ένα μέσο καταστολής των ψηφοφόρων.

Με πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΕΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ξέφυγε η κατάσταση στο Πόρτλαντ: Η αστυνομία κήρυξε κατάσταση ταραχών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: