Τούρκοι δημοσιογράφοι δημοσιοποιούν βίντεο με πυραυλάκατο κοντά στο Καστελόριζο [video]

Το τουρκικο πλοίο στην περιοχή του Καστελορίζου. Φωτογραφία via @haskologlu




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Τι συμβαίνει άραγε στην περιοχή του Καστελόριζου; Η Τουρκία ξεκίνησε το νέο γύρο προκλήσεων; Ή ο Τούρκος δημοσιογράφος Ragıp Soylu επιδίδεται στη γνωστή τουρκική ρητορική της προπαγάνδας και των fake news;

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, ο Ragıp Soylu, που είναι γνωστός υποστηρικτής του Ταγίπ Ερντογάν, αναδημοσίευσε την είδηση από τον İbrahim Haskoloğlu, ο οποίος, όμως, είναι ανεξάρτητος δημοσιογραφος.

Όπως υποστηρίζει, Τουρκική πυραυλάκατος πλέει κοντά στο Καστελόριζο. Μάλιστα προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, την οποία συνοδεύει από βίντεο.

Σύμφωνα με τις “πληροφορίες του”, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε πυραυλάκατο κοντά στο Καστελόριζο, μετά την απόφαση της Αθήνας να υπογράψει ναυτική συμφωνία με την Αίγυπτο.

Άλλωστε, από την πρώτη κιόλας στιγμή, μετά τις υπογραφές Ελλάδας-Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ, η Άγκυρα, μέσω του υπουργείου των Εξωτερικών διαμήνυε πως θα απαντήσει και “στο πεδίο, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο”.

Χθες ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε απειλές, λέγοντας πως μετά από αυτή την εξέλιξη θα προχωρήσει στα παράνομα σχέδιά του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πλοίο μεταφέρει αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο.

Την ίδια ώρα, ελληνικές στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν στην ιστοσελίδα μας Hellas Journal οποιαδήποτε αλλαγή στις συνηθισμένες δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή.

Άλλωστε, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή και είναι σε αναμονή για την επόμενη κίνηση που θα θελήσει να κάνει η Τουρκία. Ωστόσο, δεν έχει κριθεί απαραίτητη μέχρι στιγμής η αύξηση της παρουσίας του Στόλου στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές πυραυλάκατοι στην περιοχή του Καστελόριζου πλέουν καθημερινά, τόσο από την Τουρκική αλλά κυρίως από την Ελληνική πλευρά, με το ΠΝ να έχει παρουσία με τις πανίσχυρες “super vita”, κλάσης Ρουσσεν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για Άμυνα-Ενέργεια

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Στόλος πιάνει ξανά τις «καυτές» περιοχές στο Αιγαίο: Περιμένει την… απελπισμένη κίνηση της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: