Νέα εξέλιξη: Άνοιγμα της Αμμοχώστου και ανέγερση νοσοκομείου συμφώνησαν Τατάρ και Οκτάι

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι με τον παράνομο ψευτο-“πρωθυπουργό” των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, στην Άγκυρα. Φωτογραφία Τουρκική Αντιπροεδρία via Twitter




Η εφημερίδα Yeni Düzen γράφει ότι το μήνυμα πως θα ανοίξει σύντομα η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και θα ανεγερθεί νοσοκομείο πανδημίας 100 κλινών στην κατεχόμενη Κύπρο δόθηκε σε επίσημη δήλωση που εξεδόθη από το γραφείο του Τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι μετά την συνάντηση που είχε χθες στην Άγκυρα με τον ψευτο-“πρωθυπουργό” και πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι στην δήλωση, που μεταδόθηκε από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, δεν γίνεται καμία αναφορά στους προέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος της Αναγέννησης που κλήθηκαν στην Άγκυρα και ταξίδευσαν μαζί με τον Τατάρ.

Στην δήλωση αναφέρεται ότι κατά την συνάντηση επιτεύχθηκε σύγκληση απόψεων στα εξής θέματα:

– Συνέχιση της βοήθειας και της στήριξης που παρείχε η Τουρκία προς τον τουρκοκυπριακό «λαό» κατά την περίοδο της αντιμετώπισης της πανδημίας και κατά την διαδικασία ομαλοποίησης της κατάστασης.

– Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανέγερση στα κατεχόμενα ενός πλήρως εξοπλισμένου νοσοκομείου πανδημίας 100 κλινών για έκτακτα περιστατικά εντός του 2020.

– Ολοκλήρωση των εργασιών επιδιόρθωσης και συντήρησης του αγωγού μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα εντός Σεπτεμβρίου 2020 και επανέναρξη της παροχής νερού.

– Συνέχιση της στήριξης της οικονομίας της παράνομης «ΤΔΒΚ», επιτάχυνση των οικονομικών σχέσεων και αποτελεσματική εφαρμογή της λεγόμενης «Οικονομικής και Δημοσιονομικής Συμφωνίας Συνεργασίας για το 2020».

– Συνέχιση της κοινής αποφασιστικότητας και της συνεργασίας στο θέμα της προστασίας των ούτω καλούμενων νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τούρκων της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  

– Εντατικοποίηση των εργασιών για άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού το συντομότερο.

Η έκρηξη της Βηρυτού έτριξε τα παράθυρα στην Κύπρο: Καμία επίπτωση στην ατμόσφαιρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: