Νέα ασύστολη προπαγάνδα από την Τουρκία: Κάναμε ζημιά στη φρεγάτα “Λήμνος”, γυρίζει σε λιμάνι, ισχυρίζονται…

File photo: Πηγή φωτογραφίας Π.Ν.




Με μια ανάρτηση σε ένα από τους ελεγχόμενους μιντιακούς ομίλους του, το καθεστώς του αυταρχικού ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι η ελληνική φρεγάτα Λήμνος έπαθε ζημιά από μία εμπλοκή που είχε με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ΔΕΝ επιβεβαιώνουν η Αθήνα και η Άγκυρα, χθες, το τουρκικό πλοίο Kemal Reis έκανε μια επιθετική κίνηση εναντίον της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού Λήμνος.

Το ελληνικό πλοίο φέρεται να στάθηκε στη θέση του και με τις κατάλληλες κινήσεις απέτρεψε την επιθετική κίνηση, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση μικρή ή μεγάλη.

Σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα που παρουσιάζει το θέμα αντίστροφα από την πραγματικότητα:

  • Η τουρκική φρεγάτα TCG Kemalreis παρεμπόδισε την ελληνική φρεγάτα.
  • Η ελληνική φρεγάτα Λήμνου υπέστη ζημιά και έπρεπε να αποσυρθεί στο πλησιέστερο λιμάνι.

Πολιτικοί κύκλοι στην Αθήνα συνδέουν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, ως απάντηση στην τουρκική επιθετική κίνηση της Τουρκίας στα νερά του Καστελόριζου.

Όπως είπε: «Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο: η Ελλάδα δεν θα κάνει ποτέ το πρώτο βήμα, αλλά καμία πρόκληση δεν θα παραμείνει αναπάντητη”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα στο λαό, που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση σχετικά με τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο μετά την είσοδο του τουρκικού πλοίου Oruc Reis σε μια περιοχή που εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, κάθε ευθύνη για ατύχημα στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να ανατεθεί σε εκείνους που καθορίζουν τις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό. Στη συνέχεια, ο Μητσοτάκης υποβάθμισε το μέγεθος των δραστηριοτήτων εξερεύνησης που πραγματικά πραγματοποίησε η Τουρκία, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα θα ασκήσει εξωτερική πολιτική βασισμένη στην «ευθύνη και νομιμότητα».

“Ανυπομονούμε για τη λογική που τελικά θα επικρατήσει στη γειτονική μας χώρα. Για να ξεκινήσει ένας αυθεντικός διάλογος, με βάση το διεθνές δίκαιο και τον αμοιβαίο σεβασμό», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη όπως επιβεβαιώνεται από την «άμεση απάντηση» της ΕΕ στο αίτημα της Αθήνας για ένα Επιχειρηματικό Συμβούλιο έκτακτο συνάλλαγμα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

“Το θέμα δεν αφορά μόνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις ολόκληρης της Ευρώπης με την Τουρκία”, πρόσθεσε».

Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κατάσταση είναι ακριβώς η αντίστροφη. Η φρεγάτα Λήμνος βρίσκεται στη θέση της, συνεχίζει να πλέει κανονικά στα νερά της Μεσογείου αλλάζοντας διαρκώς επιχειρησιακές θέσεις, ενώ το Kemal Reis πρέπει να… αποσυρθεί, καθώς έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, στην αποτυχημένη προσπάθειά της να κτυπήσει την ελληνική φρεγάτα. 

Είναι βέβαιο πλέον ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το “όπλο” των “Fake News”, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να μην αναπαράγουμε τα τουρκικά ψεύδη.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Περιστατικό μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ και της τουρκικής Kemal Reis στο Αιγαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: