Να ζητήσει από τους θαυμαστές της να ψηφίσουν στις εκλογές προτρέπει ο Μπάιντεν τη ράπερ Κάρντι Μπι

File Photo: O Τζο Μπάιντεν, ΗΠΑ, 12 Αυγούστου 2020. EPA, ΗΠΑ




Ως απόδειξη ότι η ψήφος των νέων είναι ουσιώδους σημασίας για τους Δημοκρατικούς στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στην ράπερ Κάρντι Μπι, ζητώντας της να ενθαρρύνει τους θαυμαστές της να ψηφίσουν για να εκδιώξουν τον Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία.

Σε αυτή τη συνομιλία, που έγινε μέσω της πλατφόρμας Zoom και δόθηκε στη δημοσιότητα από το περιοδικό Elle λίγο πριν ξεκινήσει το συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος, ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος ρώτησε τη Νεοϋορκέζα καλλιτέχνιδα τι θέλουν οι νέοι.

Η 27χρονη ράπερ, που στήριξε τον Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εκλογές, επωφελήθηκε για να επαναλάβει τις βασικές θέσεις του γερουσιαστή από το Βερμόντ: δωρεάν πανεπιστημιακές σπουδές, κοινωνική ασφάλιση για όλους και ισότητα για τους Αφροαμερικανούς. Από το ύφος της ωστόσο ήταν σαφές ότι στηρίζει πλέον τον Μπάιντεν, επιδεικνύοντας έτσι την ενότητα του κόμματος.

«Αυτό που θέλω πρώτα απ’ όλα είναι να διώξουμε τον Τραμπ. Όλα αυτά που λέει σπέρνουν τη διχόνοια. Έχουμε μια πανδημία και αυτό που θέλω είναι απαντήσεις. Θέλω να ξέρω πότε θα τελειώσει, πότε θα ξαναρχίσω τη δουλειά μου. Αλλά δεν θέλω κάποιον που μου λέει ψέματα και λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να φοράμε μάσκες», εξήγησε η τραγουδίστρια.

Η Κάρντι Μπι δήλωσε επίσης ιδιαίτερα ανήσυχη από τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ αναμοχλεύει το ρατσιστικό αίσθημα. «Αυτό το πράγμα θα μπορούσε να πυροδοτήσει εμφύλιο πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Έτσι κερδίζει (ο Τραμπ), διχάζοντάς μας» αλλά η δική σας γενιά θα το αλλάξει αυτό», απάντησε ο Μπάιντεν καλώντας την να προτρέψει τους θαυμαστές της (περίπου 73 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν την Κάρντι Μπι στο Instagram) να ψηφίσουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Αυτή η γενιά «είναι η πιο έξυπνη, η καλύτερα εκπαιδευμένη, η λιγότερο ρατσιστική στην ιστορία», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι αλήθεια και για αυτό θέλω η νέα γενιά, οι θαυμαστές μου, οι όμοιοί μου, να πάνε να ψηφίσουν», κατέληξε η Κάρντι Μπι.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Ξεπέρασαν τους 170.000 οι νεκροί από τον κορωναϊό στις ΗΠΑ: 5,4 εκατ. τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: