Μητέρα και κόρη μαζί στο σπίτι, στο σχολείο και τώρα στο Πανεπιστήμιο: Μια ξεχωριστή οικογένεια Χανιωτών

Η Ευτυχία Μπολιεράκη με την κόρη της, θα σπουδάζουν μαζί και στο Πανεπιστήμιο. Photo via Χανιώτικα Νέα




Μαζί στο σπίτι, μαζί στο σχολείο και τώρα μαζί και στο Πανεπιστήμιο.

Ο λόγος για τη μάνα και κόρη από μια πενταμελή οικογένεια Χανιωτών.

Τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της οικογένειας (πατέρας, μητέρα και δύο κόρες) σπούδασαν επί τρία έτη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων και τα δύο (μητέρα και η μεγάλη κόρη) έδωσαν, φέτος, πανελλήνιες και πέρασαν στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η μητέρα, Ευτυχία Μπολιεράκη, λέει στα “Χανιώτικα νέα” ότι η πρώτη της επιλογή ήταν ένα παραπλήσιο τμήμα στη Μυτιλήνη.

  • Η ίδια εξηγεί ότι μαζί με την κόρη της σπουδάζει εδώ και επτά χρόνια. Ήταν μαζί στο Δημόσιο ΙΕΚ στην ειδικότητα: Τεχνικός Τουριστικών Επιχειρήσεων και έπειτα Φύλακας Μουσείων και στη συνέχεια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, στο τμήμα Διοίκησης Οικονομίας στον τουρισμό.

Η κα Μπολιεράκη χαρακτηρίζει «πολύ όμορφη» αυτή την εμπειρία των σπουδών μαζί με το παιδί για να προσθέσει: «Απλά πολλές φορές παρεξηγείται γιατί με το είναι μαμά και κόρη, σου λένε η μαμά τραβάει την κόρη αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Είμαστε δύο ξεχωριστά όντα που έχουν τις ίδιες επιθυμίες, τα ίδια θέλω, τις ίδιες αγάπες. Μας αρέσουν πολύ ο πολιτισμός και ο τουρισμός. Οπότε είναι αναπόφευκτο».

Για το αν ετοιμάζουν βαλίτσες για τις σπουδές στην Αθήνα μας λέει: «Είναι λίγο δύσκολο τώρα για εμάς, γενικά για κάποιον, να πάει να σπουδάσει σε μια πόλη άλλη από αυτήν που διαμένει μόνιμα. Εμείς θα δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε κάπως εξ αποστάσεως, μέσα από το διαδίκτυο».

  • Για το αν διάβαζαν πολύ, λέει: «Προσπαθήσαμε, κάναμε τον αγώνα μας όσο μπορούσαμε βέβαια. Οσο μας επέτρεπαν οι υποχρεώσεις».
    Ακόμα, η κα Μπολιεράκη μας λέει ότι «σπουδάζαμε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων για τρία έτη και οι τέσσερις από την οικογένειά μας. Είμαστε πενταμελής οικογένεια και οι τέσσερις σπουδάζαμε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ».

Φέτος, τελείωσε ο σύζυγός της, Ιωάννης Σπινθουράκης, τον τομέα της Γεωπονίας ενώ η μικρή της κόρη Στέλλα Σπινθουράκη, σπούδαζε στο τμήμα Αισθητικής.

Στο Πάντειο πέρασε μαζί με την 25χρονη κόρη της Αργυρή Σπινθουράκη, η οποία θα μας πει: «Ηταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, πρωτόγνωρη. Βέβαια, είχε και αυτό τις δυσκολίες του παρόλο που κάποια μαθήματα τα είχαμε διδαχθεί και στο δημόσιο ΙΕΚ, γιατί είχαμε σπουδάσει την άλλη ειδικότητα του τουρισμού. Ηταν λιγάκι δύσκολο. Αλλά προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε. Διαβάσαμε και φτάσαμε έως εδώ».

Η Αργυρή Σπινθουράκη υπογραμμίζει για τους υποψηφίους τη σημασία του «να ακολουθούν το θέλω τους και να κάνουν αυτό που τους αρέσει» με τη μητέρα της να συμπληρώνει ότι πρέπει «πάντα να ακολουθούμε τα όνειρά μας, να έχουμε πίστη στο Θεό, υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από Χανιώτικα Νέα 

Παραλία #gopafree στη Χίο: Ανακυκλώνουν αποτσίγαρα για καθαρές ακτές και φτιάχνουν παλέτες από πλαστικό [video, photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: