Μία διαμορφώτρια γνώμης προειδοποιεί: Είδα πολλούς στη Σαντορίνη να μην φοράνε μάσκες…

Το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Μια τουρίστρια στην Ελλάδα προειδοποιεί για μεγάλα πλήθη και άτομα που αμελούν τη χρήση μάσκας προσώπου σε μερικά από τα δημοφιλή hotspots, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun σε κείμενο της Kara Godfrey (δημοσιογράφος αρμόδια για τον τουρισμό).

Η ειδική στα ταξίδια και διαμορφώτρια γνώμης Katie Giorgadze, η οποία βρίσκεται σε διακοπές στο νησί της Σαντορίνης με το σύντροφό της, συνάντησε μεγάλες ομάδες ανθρώπων όταν προσπαθούσε να τραβήξει μια φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο της Οίας, που δεν τηρούσαν κοινωνική απόσταση και σχεδόν χωρίς καθόλου μάσκες προσώπου.

Η 27χρονη είπε στο Insider ότι ενώ γνώριζε ότι θα είχε κόσμο, οι ντόπιοι έλεγαν ότι το νησί λειτουργούσε με μόλις 50% πληρότητα, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν πολύ πιο ήσυχο από το συνηθισμένο. Κατά την άφιξή τους, όμως, οι άνθρωποι είχαν ήδη παραταχθεί για να φωτογραφήσουν. “Εάν δεν έχει κόσμο, σύμφωνα με τους ντόπιους, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο κόσμο είχε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν φορούσαν μάσκες πολλοί τουρίστες”, είπε.

Η Σαντορίνη έχει θέσει νέους περιορισμούς για τον κορωνοϊό μετά την αύξηση του ποσοστού μόλυνσης σε όλη την Ελλάδα – με συνολικά 8.987 περιστατικά – που περιλαμβάνει απαγόρευση λειτουργίας των μπαρ και κλαμπ από τα μεσάνυχτα έως τις 7 π.μ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές του νησιού μοιράζουν δωρεάν μάσκες προσώπου στους τουρίστες για να διατηρήσουν τα νέα κρούσματα χαμηλά, με την αστυνομία να διαλύει τα μεγάλα πλήθη.

Ωστόσο, η κ. Giorgadze πρόσθεσε ότι ένιωθε ασφαλής ως προς το υπόλοιπο ταξίδι της, με το προσωπικό να φοράει μάσκες στο ξενοδοχείο – αν και πρόσθεσε ότι ένιωθε ακόμη πιο ασφαλής στην Ιταλία, όπου είχαν επισκεφτεί προηγουμένως ως μέρος του οδικού ταξιδιού τους. Συγκρίνοντας τους περιορισμούς στην Ελλάδα και την Ιταλία, προειδοποίησε ότι ήταν «πολύ πιο χαλαροί» στην Ελλάδα, καθώς οι μάσκες προσώπου δεν επιβάλλονται στους τουρίστες σε δημόσιους χώρους.

Ωστόσο, τόσο η Ιταλία όσο και η Ελλάδα βρίσκονται στην λίστα “ασφαλών χωρών” του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς, ενώ και οι δύο σημειώνουν αύξηση των καθημερινών λοιμώξεων, αυτές παραμένουν αρκετά χαμηλές ώστε να παραμείνουν οι χώρες προς το παρόν εκτός της λίστας καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ιταλία βρίσκεται σήμερα στο 10 – λιγότερο από το Ηνωμένο Βασίλειο – ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο 14,9.

Η Ελλάδα και η Τουρκία παρέμειναν εκτός της λίστας καραντίνας, με την Ελβετία να αναμένεται να αφαιρεθεί από την ασφαλή λίστα.

Η Ισπανία, η Γαλλία, η Μάλτα και η Κροατία έχουν αφαιρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες από τον κατάλογο “ασφαλών χωρών” του ΗΒ, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: SUN, Greece tourist warns of huge crowds and no face masks despite new rules enforced on islands – and says Italy is safer

Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι έδωσε διαβατήρια σε 12 μέλη της Χαμάς: Σιγή ιχθύος η Άγκυρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: