Μαίνεται δασική πυρκαγιά στην Κύπρο: Εκκενώθηκε προληπτικά η κοινότητα Δωράς

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στις περιοχές Ορείτες, Μούσερε και Δοράς. Photo via Τμήμα Δασών
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δασική πυρκαγιά στις περιοχές της κοινότητας Κούκλια Ορείτες, Μούσερε και Δοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος .

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03:00 σήμερα Σάββατο 08 Αυγούστου, 2020 και βρίσκεται εξέλιξη.

  • Το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε μήκος 20 χιλιομέτρων περίπου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με πέραν των 30 πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματα τους, προωθητές γαιών ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση στην κοινότητα της Δοράς.

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου, 2020 και ώρα 3:00 εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Ορείτες, Μούσερε και Δωρά.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Με το πρώτο φως της ημέρας έχει ενεργοποιηθεί το Σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Σε κακόβουλη ενέργεια “βλέπει” η Αστυνομία Πάφου

Σε κακόβουλη ενέργεια αποδίδει στο αρχικό στάδιο η Αστυνομία Πάφου την φωτιά που τέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Κουκλιών – Ορείτες – Μούσερε – Δοράς μετά τον εντοπισμό έξι εστιών κατά την έναρξη της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή προέκυψαν μαρτυρίες ότι αυτοκίνητα διακινήθηκαν στην περιοχή τις πρωινές ώρες με αποτέλεσμα η Αστυνομία Πάφου να διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαφανεί εάν οι οδηγοί αυτών των οχημάτων έχουν σχέση με την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Επιπρόσθετα η Αστυνομία Πάφου αναφέρει πως στο ξεκίνημα της φωτιάς όπως διαπιστώθηκε καταγράφηκαν τουλάχιστον έξι διαφορετικές εστίες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της.

Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται αφού εκτός του δύσβατου της περιοχής στο μέρος πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Σάββατο 08 Αυγούστου, 2020 στις κοινότητες Κούκλια (Ορείτες), Μούσερε και Δορά, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε μήκος 20 χιλιομέτρων περίπου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με πέραν των 30 πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματά τους, προωθητές γαιών, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Θετικά κρούσματα κορωναïού εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal