Με πολλές μικρές εστίες το πύρινο μέτωπο στη Μάνη, παραμένουν ισχυρές οι πυροσβεστικές δυνάμεις

File Photo: Φλόγες διακρίνονται κοντά σε κατοικημένη περιοχή από την πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στη Μάνη, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ -ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ




Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που καίει από χθες Σάββατο στην περιοχή Λαγκάδια του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων 49 σε επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 47 οχήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες, με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν, προς το παρόν, το έργο τους καθώς στη περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι.

Χθες το μεσημέρι εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί  Βαχός, Γέρμα,  Δροσοπηγή, Νιοχώρι και Σκαμνάκι, ενώ αργά το βράδυ εστάλη μήνυμα μέσω του “112” στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Μάνης, καλώντας τους να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Το μήνυμα ανέφερε: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά που καίει επίσης από χθες στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα, παρουσιάζοντας και αυτή καλύτερη εικόνα. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Με πλήροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πάτρα, Ελλάδα

Σε επιφυλακή τη νύχτα λόγω της φωτιάς στα Λαγκάδια, οι κάτοικοι της Μάνης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: