Μαρτίνς για Τσιμίκα: «Πίστεψέ με, ξέρω ότι είναι έτοιμος για τη Λίβερπουλ»

File Photo: O Κώστας Τσιμίκας με το 21 της Λίβερπουλ photo via Twitter@LiverpoolFC




«Πίστεψέ με, ξέρω ότι είναι έτοιμος». Με αυτά τα λόγια ο Πέδρο Μαρτίνς, μιλώντας στο Goal.com, σχολίασε τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό στη Λίβερπουλ, δείχνοντας απόλυτα πεπεισμένος για την επιτυχία του Έλληνα διεθνή αμυντικού στους πρωταθλητές Αγγλίας.

«Ένας φανταστικός επαγγελματίας και ένας φανταστικός άνθρωπος. Πίστεψέ με, είναι κάποιος που είναι τέλειος για το παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ. Αξίζει αυτήν την ευκαιρία. Έχει βελτιωθεί τόσο πολύ, και τώρα θα παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, και για μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Δεν είμαι χαρούμενος που έχω χάσει έναν τόσο καλό παίκτη, αλλά είμαι χαρούμενος για τον Κώστα. Μίλησα μαζί του αφού υπέγραψε το συμβόλαιό του και ήταν τόσο χαρούμενος. Αυτό είναι ένα από τα όνειρά του», είπε ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού

«Είναι μαχητής, παίζει με πάθος. Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, πολύ δυνατός διανοητικά. Είναι διαθέσιμος για μάθηση. Ξέρω ότι ο Κλοπ θα το βρει αυτό, θα τον ακούσει με όλη του την προσοχή. Θέλει να βελτιωθεί και είναι καλός επαγγελματίας. Ξέρει ότι θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να παίξει. Το ξέρει αυτό. Ξέρει ότι θα πρέπει να έχει υπομονή. Ο Ρόμπερτσον είχε μια φανταστική σεζόν και είναι φανταστικός παίκτης. Αλλά ο Κώστας είναι έτοιμος για τα πάντα. Θα είναι υπομονετικός και θα εργάζεται κάθε μέρα», πρόσθεσε.

«Έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτά τα δύο χρόνια, ιδιαίτερα αμυντικά. Έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτόν τον τομέα. Θυμάμαι όταν επέστρεψε από την Ολλανδία, είχε κάποια προβλήματα, αλλά βελτιώθηκε τόσο πολύ. Με τη μπάλα, ξέρει τι να κάνει, αλλά έγινε πολύ πιο επιθετικός χωρίς τη μπάλα και μπορείτε να το δείτε στις εμφανίσεις του . Συμμετείχε πάντα στο επιθετικό μας παιχνίδι, και αυτός είναι φυσικά ο λόγος που ο Κλοπ ήθελε να τον αποκτήσει. Ξέρει τι μπορεί να φέρει στο Λίβερπουλ υπό αυτήν την έννοια. Για το παιχνίδι του Κλοπ, ο Τσίμικας είναι τέλειος. Είναι εκπληκτικός για τον Κλοπ. Δίνει αυτή την ενέργεια, το πλάτος, την επιθετική απειλή. Αν κοιτάξει κάποιος πίσω στη σεζόν, θα εμφανιστεί σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια. Ήταν συχνά εναντίον πολύ καλών αντιπάλων, και σχεδόν σε όλους τους κέρδισε τις μονομαχίες του. Έπαιξε καλά εναντίον του Αντάμα (Τραορέ) αλλά δεν ήταν κάτι νέο για μένα. Είχε τέτοιου είδους παιχνίδια στο παρελθόν. Ήταν κανονικό για τον Κώστα. Τον θυμάμαι να παίζει εναντίον του Σουλεϊμάνοφ της Κράσνονταρ, ο οποίος είναι φανταστικός. Ήταν καταπληκτικός. Έπαιξε εναντίον του Ποντένσε και του Τραορέ εναντίον της Γουλβς και ήταν καταπληκτικός. Με τον Μόουρα του Τότεναμ, ήταν τέλειος. Ενάντια στην Άρσεναλ και τον Πεπέ, ήταν εκπληκτικός και πάλι. Πίστεψέ με, ξέρω ότι είναι έτοιμος», λέει ο 50χρονος προπονητής, ενώ για την περίοδο της καραντίνας και την νέα εποχή της πανδημίας του κορωναϊού, τόνισε:

«Ήταν δύσκολο για όλους. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέες καταστάσεις στη ζωή μας και στην καριέρα μας. Έπρεπε να αλλάξουμε ορισμένα μέρη της μεθοδολογίας μας, σίγουρα, πώς διαχειριζόμαστε την ομάδα και διαχειριζόμαστε τους παίκτες. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να είσαι ευγνώμων γι αυτό που κάνεις. Όταν ξεκινήσαμε ατομική προπόνηση μετά την καραντίνα, φυσικά ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Είχαμε πολύ καιρό μακριά, οπότε αυτό ήταν δύσκολο. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι με τον τρόπο που παίξαμε στη σεζόν, φυσικά. Ήταν μια δυνατή σεζόν για εμάς, με ένα δύσκολο τέλος, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε και ανυπομονούμε για το τι θα κάνουμε στο μέλλον.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ρόμα και Νάπολι θέλουν τον Παπασταθόπουλο» γράφει Corriere dello Sport

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: