Μάχη με το πύρινο μέτωπο στη Λακωνία δίνουν οι πυροσβέστες: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί

Λουόμενοι σε παραλία με φόντο τους πυκνούς καπνούς από την πυρκαγιά στη Μάνη, το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ
Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής μαζί με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο της δασικής φωτιάς που έχει ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην Λακωνία.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τις 12.00 το μεσημέρι και εκτείνεται σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή Λαγκάδα, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να την θέσουν υπό έλεγχο όσο υπάρχει το φως της ημέρας.

Oι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ενισχύθηκαν και πλέον στην περιοχή βρίσκονται 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 8 Ε/Π και 7 Α/Φ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής με εντολή του αρχηγού αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
Πριν τις 14.00 το μέτωπο έσπασε στα δύο εκ των οποίων το πρώτο κινείται προς το βουνό και δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο βαίνει προς τους οικισμούς στα πέριξ της Νεάπολης, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στους κατοίκους των οικισμών Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι.
Αν και πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή κοντά στο μέτωπο της φωτιάς για την ώρα, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος. Παράλληλα, έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης – Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα , αλλά οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών που δίνουν τιτάνια μάχη ώστε η φωτιά να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη: Προληπτική εκκένωση τριών χωριών ζήτησε η Πυροσβεστική

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required