Λύση για τα Βαρώσια στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας διαμηνύει η Μόσχα

File Photo: Φωτογραφία εικονίζει την Αμμόχωστο, από έκθεση φωτογραφιών στο Πολυθεματικό Μουσείο «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ», με τίτλο «Αμμόχωστος, Αύγουστος 2019, ΚΥΠΕ, Κάτια Χριστοδούλου, Χάρης Χατζηϊορδάνης, Ηλίας Παντελίδης.




Οι παράμετροι για επίλυση του θέματος των Βαρωσίων καθορίζονται από σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η κ. Ζαχάροβα αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ειδικά στα ψηφίσματα 414 (1977), 482 (1980), 550 (1984), 789 (1992) και 2483 (2019), ερωτηθείσα συγκεκριμένα για τη στάση της Ρωσίας στις επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις της τουρκικής πλευράς για πρόθεση ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Ρωτήθηκε επίσης ποια η στάση της Μόσχας στις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για εκπόνηση μελέτης, σε συνεργασία με τα ΗΕ και τις δύο κοινότητες, για το θέμα της ανοικοδόμησης και επιστροφής της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

Η κ. Ζαχάροβα τόνισε πως η χώρα της, ως μόνιμο μέλος του ΣΑ δεσμεύεται από τις αποφάσεις των ψηφισμάτων του Σώματος για την Αμμόχωστο και εκφράζει την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στα διαπραγματευόμενα μέρη. Εκφράζει επίσης την στήριξή της στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επίσης η κ. Ζαχάροβα επανέλαβε πως η χώρα της πιστεύει ότι η επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό θα δημιουργήσει μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα που θα υποβοηθήσει στην επίτευξη συμβιβασμού στο θέμα των Βαρωσίων.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ,
Λευκωσία, Κύπρος

Έντεκα κρούσματα κορωναϊού στην Κύπρο την Πέμπτη ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: