Λεμεσός: Ένταση για τα έργα στη λεωφόρο Παττίχη-Συνελήφθη ο πρόεδρος των καταστηματαρχών

Με ένταση και σύλληψη του εκπροσώπου των διαμαρτυρόμενων για την κτιστή νησίδα καταστηματαρχών, ξεκίνησαν το πρωί οι εργασίες στη λεωφόρο Νίκου Παττίχη, στη Λεμεσό. ΚΥΠΕ/Σ.ΚΟΝΙΩΤΗΣ




Επεισοδιακή ήταν η σημερινή πρώτη μέρα των εργασιών στη λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό, με τους καταστηματάρχες που αντιδρούν στη δημιουργία κτιστής νησίδας, να σταματούν για λίγο τις εργασίες, ενώ ο εκπρόσωπος τους συνελήφθη από την Αστυνομία.

Στην παρουσία αστυνομικής δύναμης, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν από τις 07:00 κοντά στον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών και απέναντι από τη διασταύρωση με την οδό Χριστοφή Εργατούδη, σημείο όπου παρατηρούνται οι παράνομες δεξιόστροφες στροφές και συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα.

Στο χώρο έφτασαν και βουλευτές καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, με τις εργασίες να σταματούν από την παρέμβαση των διαμαρτυρόμενων, οι οποίοι απέκοψαν συμβολικά και για περίπου δέκα λεπτά και τις δυο λωρίδες κυκλοφορίας.

Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών Πόλυς Καττάσης συνελήφθη όταν στις 08:45 επανήρχισαν οι εργασίες του εργολάβου και έγινε προσπάθεια εκ νέου διακοπής των εργασιών.

Οι εργασίες συνεχίζονται στην παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Υπενθυμίζεται πως το έργο περιλαμβάνει συντήρηση οδοστρώματος, ανακατασκευή πεζοδρομίων, παρόδιων χώρων στάθμευσης και κατασκευή κτιστής διαχωριστικής νησίδας, για την οποίαν αντιδρούν οι καταστηματάρχες, καθώς θεωρούν πως θα δημιουργήσει προβλήματα στην εμπορικότητα του δρόμου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης
Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

Πλήγμα για τον τουρισμό της Κύπρου: Στα 15 εκατ. ευρώ οι απώλειες σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: