«Λέει κατάφωρα ψέμματα»: Οργή Μπάιντεν μετά τις σοφιστείες Τραμπ για την επιστολική ψήφο

Ο δημοκρατικός Joe Biden σε ομιλία του. EPA, TRACIE VAN AUKEN
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ “ψεύδεται κατάφωρα” σχετικά με την επιστολική ψηφοφορία, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τις δικές του αποτυχίες, μετά την κίνηση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση της διεξαγωγής των εκλογών.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Μπάιντεν ήταν η πιο έντονη αντίδρασή του στο ζήτημα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας από τότε που ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, έκανε μία ανάρτηση στο Twitter την Πέμπτη ότι ο ίδιος δεν θα εμπιστευτεί τα αποτελέσματα μιας εκλογικής διαδικασίας η οποία θα περιλαμβάνει ευρεία χρήση επιστολικής ψήφου.

Από την άλλη μεριά, η εφαρμογή της διαδικασίας για την επιστολική ψήφο χαρακτηρίζεται από αρκετούς παρατηρητές καθοριστικής σημασίας υπό τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Ο Τραμπ τότε άφησε να εννοηθεί ότι η εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου μπορεί να αναβληθεί, ενώ την ιδέα αυτή απέρριψαν άμεσα οι Δημοκρατικοί, αλλά και οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, καθώς το Κογκρέσο είναι το μόνο που έχει την εξουσία να προχωρήσει σε αναβολή της διεξαγωγής των προγραμματισμένων προεδρικών εκλογών.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Στην Καραϊβική κατέφυγε ο Κάρλος: Βρίσκεται «προσωρινά» στον Αγιο Δομήνικο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal