Κούσιος: Η τουρκική αδιαλλαξία εμποδίζει την πρόοδο, έτοιμος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

File Photo: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος (Δ) παραλαμβάνει Ψήφισμα του Δήμου Μόρφου από τον Δήμαρχο Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, για την 46η επέτειο κατάληψης της Μόρφου από τους Τούρκους εισβολείς, Λευκωσία 17 Αυγούστου 2020. ΚΥΠΕ / ΓΤΠ/ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ήταν και είναι έτοιμος για να συνεχίσει τις συνομιλίες για μια λύση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, παραλαμβάνοντας, στο Προεδρικό Μέγαρο από αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου ψήφισμα με αφορμή την 46η επέτειο κατάληψης της Μόρφου από τους Τούρκους εισβολείς .

Ο κ. Κούσιος επεσήμανε πως “είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από εκεί όπου έχουν μείνει στο Κραν Μοντανά για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος αλλά δυστυχώς η τουρκική αδιαλλαξία εμποδίζει την περαιτέρω πρόοδο, μια αδιαλλαξία η οποία τον τελευταίο καιρό έχει εξελιχθεί σε μιαν πολιτική αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου και μια πολιτική η οποία δυστυχώς σηματοδοτεί και μια δεύτερη εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη”.

Υπογράμμισε πως “πρωταρχικός σκοπός και στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης είναι η λύση του κυπριακού προβλήματος, που μας ταλανίζει εδώ και 46 χρόνια, μια λύση βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική η οποία θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

“Σαράντα έξι χρόνια έχουν περάσει από την κατάληξη της Μόρφου. Είναι μια τραγική περίπτωση όπως και όλες οι περιπτώσεις της κατάληψης των εδαφών μας και του εκτοπισμού χιλιάδων συμπατριωτών μας”, σημείωσε ο κ. Κούσιος.

Είπε πως “μπορώ να καταλάβω απόλυτα το πώς αισθάνεστε γιατί κατάγομαι από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Μπορώ λοιπόν να αντιληφθώ τα αισθήματά σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν και είναι έτοιμος για να συνεχίσει τις συνομιλίες για μια λύση του κυπριακού προβλήματος”, ανέφερε.

Επεσήμανε πως θα παραδώσει το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως “ευελπιστούμε ότι θα δοθεί η δυνατότητα σύντομα να επαναρχίσει ο διάλογος για επιτέλους μιαν εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μόρφου, Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, επιδίδοντας το ψήφισμα, κάλεσε την Κυβέρνηση να εξασκήσει όλες της τις δυνάμεις ώστε να βρεθεί μια λύση του Κυπριακού.

Είπε πως “ξέρουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι η πλευρά μας, ξέρουμε ότι το πρόβλημα είναι η Τουρκία, αλλά εμείς έχουμε την ανάγκη την επίλυση του Κυπριακού όσο ποτέ άλλοτε.”.

Επεσήμανε πως παρήλθαν πολλές γενιές και “δεν θέλουμε να χάσουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τουλάχιστον”.

Είπε πως παρόλο που το έχουν συζητήσει πάρα πολλές φορές και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “εμείς θεωρούμε ότι ήταν σημαντικό σήμερα, λόγω της 46ης επετείου να σας επισκεφθούμε να σας επιδώσουμε το ψήφισμα το οποίο έχουμε δώσει ήδη στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα δώσουμε και ένα στη Βουλή και ένα στα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να πάει στον κ. Γκουτέρες, και παρακαλούμε όπως ενεργήσετε κατάλληλα”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Χέιλ επαναβεβαίωσε στον Χριστοδουλίδη την υποστήριξη των ΗΠΑ στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: