Κούσιος: Η Κύπρος θα είναι δίπλα στην Ελλάδα όπως η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην Κύπρο [video]

File Photo: O Κυβερνητικός Εκπροσώπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κούσιος. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




«Η Κύπρος θα είναι, όπως πάντα, δίπλα στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην Κύπρο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος μίλησε για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, χθες το απόγευμα, Τρίτη 11 Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής επαφή του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες αλλά την τελευταία περίοδο, και πλήρης συντονισμός για την αντιμετώπιση των εξελίξεων. «Βλέπουμε την τουρκική επεκτατική πολιτική να εξελίσσεται επικίνδυνα. Υπάρχει απόλυτη και αγαστή συνεργασία μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας για την αντιμετώπιση αυτής της προκλητικής, πειρατικής πολιτικής της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το τηλεφώνημα, λοιπόν, του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντάσσεται στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης και του συντονισμού των ενεργειών των δύο κρατών. Και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν την τουρκική προκλητικότητα και βλέπουμε συνεχώς την κατάσταση να οξύνεται. Επιβάλλεται, λοιπόν, η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών», σημείωσε.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει και διά ζώσης συνάντηση Αναστασιάδη-Μητσοτάκη, ο κ. Κούσιος απάντησε πως «εάν κριθεί σκόπιμο ότι θα πρέπει να συναντηθούν διά ζώσης, αυτό θα γίνει χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι υπάρχουν συχνές προσωπικές επαφές μεταξύ των δύο ηγετών αλλά σε αυτό το στάδιο επικεντρωνόμαστε στον συντονισμό της πολιτικής για την αντιμετώπιση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. Η Κύπρος θα είναι, όπως πάντα, δίπλα στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην Κύπρο».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε έξι γεωτρήσεις στα αδειοδοτημένα τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας και επισήμανε ότι η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητικότητα απειλώντας με εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και αμφισβητεί το 44% της ΑΟΖ της Κύπρου, προφασιζόμενη ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι δεν παύουν να είναι Κύπριοι πολίτες.

Τέλος, ο κ. Κούσιος υπογράμμισε ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται περισυλλογή, συνολική ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα. Όπως σημείωσε, θα πρέπει η πολιτική ηγεσία να έχει τη συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων, ούτως ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση προστατεύοντας τα εθνικά συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για τις εξελίξεις με το Oruc Reis

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: