Κορωναϊός στην Κύπρο: 14 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μια μέρα επί 3.387 τεστ

File photo: ΚΥΠΕ
Δεκατέσσερα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, ανακοινώθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα, από σύνολο 3,387 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θετικών κρουσμάτων στα 1,305.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 3,387 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 14 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα, από 108 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα, από 1,368 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων εντοπίστηκαν δύο κρούσματα και από 631 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τα οκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν από τυχαία δειγματοληψία 10,000 ατόμων. Συνολικά παγκύπρια διεκπεραιώθηκαν 631 εργαστηριακές διαγνώσεις. Τα οκτώ κρούσματα είναι από δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου και προέκυψαν από την ανάλυση 463 δειγμάτων. Το ένα άτομο είναι από την Πάφο και παρουσιάζει συμπτώματα, το δεύτερο άτομο είναι επίσης από την Πάφο και δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ένα άλλο άτομο είναι από την Λάρνακα και είναι ασυμπτωματικό,  ένα ζευγάρι από τη Λεμεσό επίσης χωρίς συμπτώματα, ενώ άλλα τρία άτομα είναι από την Λευκωσία χωρίς συμπτώματα και δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Δύο από τα σημερινά κρούσματα εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο. Πρόκειται για ζευγάρι Κυπρίων  που επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη στις 12/8 και έκαναν το τεστ στο αεροδρόμιο. Είναι ασυμπτωματικοί.

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν από  ιχνηλάτηση, εκ των οποίων τα τρία έκαναν το τεστ ιδιωτικά. Από αυτά το ένα είναι από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και συνδέεται με το cluster του κρούσματος από τις ΗΠΑ, το δεύτερο είναι με ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι επαφή με άλλο μέλος της οικογένειάς του και τα άλλα δύο είναι με ιδιωτική πρωτοβουλία και συνδέονται με το cluster του pool party. Σύνολο στο cluster είναι πέντε άτομα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 108 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Από 1,368 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Από 631 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διεκπεραιώθηκαν 888 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 40 εργαστηριακές διαγνώσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 261 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 91 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,305.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ποσότητες ρεμδεσιβίρης παρέλαβε η Κύπρος: Ενισχύουμε το οπλοστάσιό μας λέει ο Ιωάννου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal