Κύπρος: Τριήμερη Πορεία Μνήμης για τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ-Σολωμού Σολωμού [videos]

Μέλη της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 το οδοιπορικό τους προς το Μαχαιρά, τόπο θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου. Φωτογραφία Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού
Σε εξέλιξη από την Παρασκευή βρίσκεται η τριήμερη Πορεία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού.

Όπως γράφει ο “Φιλελύθερος”, οι μοτοσικλετιστές, με τη συντροφιά της μοτοσικλέτας του Τάσου Ισαάκ, ξεκίνησαν για το οδοιπορικό μνήμης, διαφορετικό φέτος λόγω πανδημίας.

24 σχεδόν χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, γύρω στους 90 μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν ένα οδοιπορικό που διατρανώνει τη σημασία της ιστορικής συνέχειας.

Από το μνημείο του Εθνομαρτυρα Κυπριανού στα Καμπιά, ανέβηκαν στον Μαχαιρά, για να πλαισιωθεί το σύνθημα της φετινής πορείας: «Από τον Γρήγορη, στον Τάσο και στον Σολωμό».

Το Σάββατο 8 Αυγούστου, οι μοτοσικλετιστές κατέβηκαν από το βουνό του Αυξεντίου, προς τα κατοχικά οδοφράγματα. Στον Αστρομερίτη, στον Άγιο Δομέτιο, στο Λήδρα Πάλλας και στην οδό Λήδρας.

Στον Άγιο Δομέτιο, υπήρξε κινητοποίηση από τον κατοχικό στρατό και την ψευδοαστυνομία, χωρίς να σημειωθεί κάτι το επιλήψιμο.

Η Πορεία, στην οποία συμμετέχει η μητέρα του Τάσου Ισαάκ, Τασούλα, και το χελιδωνακι εκείνου του Αυγούστου, η Αναστασία, κατέληξε στη Δερύνεια με μια λιτή εκδήλωση στη μνήμη των δύο ηρώων. Οι μοτοσικλετιστές διανυκτέρευσαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Λίγα μέτρα από τον χώρο θυσίας του Τάσου και του Σολωμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κορωναϊός στην Κύπρο: 11 νέα κρούσματα από 3.314 διαγνώσεις σε μια μέρα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal