Και η προπαγάνδα Ερντογάν καλά κρατεί: Το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε φωτογραφίες με τα πλοία που συνοδεύουν το Ορούτς Ρέις

Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνοδεύεται από πολεμικά πλοία στην περιοχή του Καστελόριζου. Φωτογραφία via Twitter, @tcsavunma




Με αναρτήσεις στο twitter το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δείχνει τα πλοία που συνοδεύουν το ερευνητικό Ορούτς Ρέις.

Σε σχετική ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο αναφέρει:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα εντός του πλαισίου της αποφασιστικότητάς τους να προστατεύσουν τα δίκαια και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας μας».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στο «ανατολικότερο σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας» εισήλθε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” με τα βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στην Ελλάδα.

Τονίζουν ότι το σκάφος «δεν έχει προβεί σε έρευνες, αν και έχει απλώσει καλώδια», καθότι η παρουσία τόσων πολεμικών πλοίων και συνοδευτικών στην περιοχή καθιστά αδύνατη τη διενέργεια ερευνών λόγω του θορύβου που προκαλείται.

Γύρω στις 19.10 το ερευνητικό σκάφος άνοιξε τον ασύρματό του, επισημαίνουν. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι στην περιοχή βρίσκονται μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες ανά 15 λεπτά εκπέμπουν μήνυμα ότι τα τουρκικά σκάφη βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο πλαίσιο της διαδικασίας “hailing”.

Νωρίτερα η Άγκυρα με νεότερη NAVTEX που εξέδωσε μετά την ελληνική αντί-NAVTEX, ισχυρίστηκε ότι οι έρευνες που κάνει είναι «εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis: Έριξε καλώδια αλλά δεν κάνει έρευνες, έντονη κινητικότητα, η «κόκκινη» γραμμή για την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: