Κατακεραυνώνουν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες τον Ερντογάν

File photo: ΚΥΠΕ
Ανακοίνωση του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU/CSU) -στην ιστοσελίδα του-  αναφέρει πως η διαμάχη μεταξύ των γειτονικών χωρών Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται ακόμα περισσότερο.

Ο εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής στην κοινοβουλευτική ομάδα του, Γιούργκεν Χαρντ δήλωσε σχετικά πως «δυστυχώς, οι γεωτρήσεις από τουρκικά πλοία για την αναζήτηση φυσικού αερίου σε διεθνή ύδατα εντάσσονται στη στρατηγική κλιμάκωσης και προκλήσεων των περασμένων μηνών. Από την πλευρά της Τουρκίας, σε αυτήν συγκαταλέγονται ο περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας έκφρασης και της ελευθερίας πληροφόρησης, καθώς και οι προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί.

Αυτές οι προκλήσεις από την τουρκική κυβέρνηση έχουν εσωτερικό πολιτικό κίνητρο. Ωστόσο, δεν θα βοηθήσουν τον Πρόεδρο Eρντογάν να παραμερίσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια του νεαρού τουρκικού πληθυσμού για την οικονομική και την εσωτερική πολιτική κρίση στην Τουρκία.

Η Τουρκία δεν πρέπει να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή πορεία μόνο ως προς τη σχέση της με την Ελλάδα. Και οι δύο χώρες συνδέονται μεταξύ τους στενότατα εντός του ΝΑΤΟ στο πεδίο της πολιτικής ασφάλειας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του CDU/CSU στο γερμανικό Κοινοβούλιο απαιτεί από την Τουρκία, μετά από πολλά χρόνια αποξένωσης, να επιστρέψει στους κανόνες αξιών του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΕΕ. Ο δρόμος προς τη μεγαλύτερη σταθερότητα και ευημερία για την Τουρκία οδηγεί μέσω μιας εμπιστευτικής εταιρικής σχέσης με την Ευρώπη, στην οποία οι διαφορές απόψεων διευθετούνται διπλωματικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αντί μέσω της αντιπαράθεσης».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Παντελής Βαλασόπουλος/ΓΧΡ
Βερολίνο, Γερμανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εκτενείς αναφορές στον αυστριακό Τύπο για τη στήριξη της Βιέννης στην Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: