Καμπάνια από Μπακς: Βίντεο κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας [videos]

Η ομάδα των Μπακς, η οποία ξεκίνησε το μποϊκοτάζ αρνούμενη να αγωνιστεί στο 5ο παιγνίδι με τους Μάτζικ ως μέσο διαμαρτυρίας για τις σφαίρες που δέχθηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό, ήταν και η πρώτη που ξεκίνησε την καμπάνια. Photo via Twitter, Milwaukee Bucks @Bucks




Η καμπάνια κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας κατά μαύρων από τις ομάδες του ΝΒΑ ξεκίνησε, και ήδη οι Μιλγουόκι Μπακς, ανάρτησαν το πρώτο τους βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ομάδες μπαίνουν ξανά από αύριο στη δράση των πλέι οφ, αφού οι παίκτες αποφάσισαν πως δεν θα διακόψουν το πρωτάθλημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά θα χρησιμοποιήσουν το όπλο των πλέι οφ, τα οποία έχουν τεράστια απήχηση στον αμερικανικό και όχι μόνο, λαό, για να ευαισθητοποιήσουν και να φέρουν την αλλαγή.

Η ομάδα των Μπακς, η οποία ξεκίνησε το μποϊκοτάζ αρνούμενη να αγωνιστεί στο 5ο παιγνίδι με τους Μάτζικ ως μέσο διαμαρτυρίας για τις σφαίρες που δέχθηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό, ήταν και η πρώτη που ξεκίνησε την καμπάνια.

Το βίντεο, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στο λογαριασμό της ομάδας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρει:

«Τι είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις για να δεις την αλλαγή να έρχεται; Είμαστε έτοιμοι για θυσίες. Η ομορφιά αυτής της χώρας είναι η δυνατότητα να υπερασπίζεσαι αυτά που πιστεύεις. Είτε συμφωνείς είτε όχι με αυτό που υπερασπίζεται ο κόσμος, πρέπει να δείχνεις σεβασμό όταν κάποιος παίρνει θέση για κάτι και να μην μιλάς απλά γι΄ αυτό, να περνάς σε δράση. Έχεις τη δυνατότητα να υπερασπιστείς αυτά που πιστεύεις. Οι Μιλγουόκι Μπακς αυτό κάνουν τώρα».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για Αθλητισμό

Western & Southern Open: Στη “μάχη” των ημιτελικών ο Τσιτσιπάς-Απόψε εναντίον του Ράονιτς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: