Κακοκαιρία “Θάλεια”: Πλημμύρες στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης-Απεγκλωβισμοί κατοίκων από σπίτια και ΙΧ [πρόγνωση, photos]

Κάτοικος του Καβαλαρίου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης περπατά σε πλημμυρισμένο δρόμο του χωριού. Photo via OPEN tv




Καταιγίδα έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης. Η κακοκαιρία “Θάλεια” προκάλεσε σημαντικά προβλήματα.

Από τη δυνατή βροχόπτωση προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν κάτοικοι στα σπίτια και τα ΙΧ τους και να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβιστούν.

Η Π.Υ. δέχτηκε συνολικά 80 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε οικείες και καταστήματα στον Λαγκαδά, καθώς και σε: Περιβολάκι, Λαγυνά και Καβαλάρι. Σε επτά περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της υπηρεσίας για απεγκλωβισμό ατόμων, πέντε εξ’ αυτών από οικείες.

Από την έντονη βροχόπτωση εγκλωβίστηκαν και ΙΧ στον δρόμο από Λαγκαδά προς Χρυσαυγή και από Λαγκαδά προς Πέντε Βρύσες.

Λιγότεροι κεραυνοί και μεγάλα ύψη βροχής τη δεύτερη ημέρα της «Θάλειας»

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τη δεύτερη ημέρα της «Θάλειας» (Πέμπτη 06/08). Όπως φαίνεται και στo χάρτη που ακολουθεί, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία και στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Τρικάλων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έως το απόγευμα της Πέμπτης 06/08 στην Κλεισούρα Καστοριάς έπεσαν 95 χιλιοστά βροχής, στην Κερασιά Πέλλας 86 χιλιοστά, στα Ριζώματα Ημαθίας 79 χιλιοστά και στην Καλαμπάκα Τρικάλων 74 χιλιοστά βροχής. Η ηλεκτρική δραστηριότητα ήταν μειωμένη σε σχέση με την Τετάρτη 05/08, με το δίκτυο «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει περίπου 2200 κεραυνούς στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στην Δυτική Στερεά Ελλάδα.

Δελτίο καιρού για Παρασκευή 7/8

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Κεντροδυτική Μακεδονία, οι οποίες από το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά σε όλα τα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη. Ασθενέστερα φαινόμενα θα σημειωθούν στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο Βόρειο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 18 έως 34, στη Θράκη από 21 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 31, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 29, και στη Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Πιθανότητα βροχής υπάρχει κυρίως έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-08-2020

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη Θράκη και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπερνά στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-METEO

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωναϊού: Και κλιμάκιο της Αστυνομίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: