Ιταλοί ακτοφύλακες απομάκρυναν μετανάστες με “εύθραυστη” υγεία από το πλοίο διάσωσης του Banksy

File photo: Μετανάστες αποβιβάζονται απο πλοίο της Ιταλικής Ακτοφυλακής. EPA,ORIETTA SCARDINO




Ιταλοί ακτοφύλακες ανακοίνωσαν ότι μπήκαν σήμερα στο πλοίο “Louise Michel” στη Μεσόγειο, το οποίο έχει ναυλωθεί από τον καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, και ότι επιβίβασαν πάνω σε περιπολικό σκάφος 49 μετανάστες των οποίων η κατάσταση της υγείας ήταν “εύθραυστη”.

“Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, οι ακτοφύλακες έστειλαν στο σημείο αυτό ένα περιπολικό σκάφος από τη Λαμπεντούζα, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι 49 άνθρωποι που κρίθηκε ότι ήταν οι πλέον ευάλωτοι, συμπεριλαμβανομένων 32 γυναικών, 13 παιδιών και τεσσάρων ανδρών”, οι οποίοι πλέον έχουν αποβιβασθεί στο σύνολό τους, στην ξηρά. Το “Λουίζ Μισέλ” περισυνέλεξε συνολικά 300 μετανάστες από τη θάλασσα.

Το πλοίο που έχει χρηματοδοτήσει ο Βρετανός Μπάνκσι για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο εξέδωσε έκκληση για βοήθεια τη χθεσινή νύχτα, αφού είχε διασώσει πολλούς ανθρώπους από τη θάλασσα, αναφέροντας ότι υπάρχει ήδη ένας νεκρός στο πλοίο και ότι η κατάσταση σε αυτό είναι απελπιστική. Το πτώμα του άτυχου μετανάστη, αναμένεται να μεταφερθεί επίσης στo νησί της Λαμπεντούζα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε διαδηλωτές κατά των περιορισμών κορωναϊού στο Παρίσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: