Ισραήλ: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και της Χαμάς στη Γάζα

File Photo: Tο ισραηλινό γενικό επιτελείο γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας βομβαρδίστηκαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Photo via @amna_news




Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες θέσεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, γνωστοποίησε ο ισραηλινός στρατός.

Υποστήριξε ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν σε αντίδραση σε πυρά που βλήθηκαν από το έδαφος του Λιβάνου εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών, που εξάλλου «ανταποδόθηκαν». Δεν τραυματίστηκε κανένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του «συμβάντος» αυτού, διαβεβαίωσε.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε από λιβανέζικες πηγές ότι έγιναν πλήγματα του ισραηλινού πυροβολικού σε τομείς των συνόρων των δύο χωρών.

Παράλληλα, το ισραηλινό γενικό επιτελείο γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας βομβαρδίστηκαν επίσης θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων «υπόγειων» υποδομών, κάτι που όπως υποστήριξε αποτελούσε αντίδραση στη χρήση «εκατοντάδων» μπαλονιών με προσαρμοσμένους εκρηκτικούς και εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα στις «τελευταίες εβδομάδες».
Ο ισραηλινός στρατός πλήττει σχεδόν καθημερινά τη Λωρίδα της Γάζας από τις αρχές του μήνα, σε αντίδραση για αυτή που αποκαλεί «τρομοκρατία των μπαλονιών».

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν προκαλέσει επανειλημμένα πυρκαγιές σε καλλιέργειες και σε θαμνώδεις εκτάσεις.
Ο ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν διεμήνυσε στη Χαμάς αυτή την εβδομάδα ότι «αν θέλει πόλεμο, θα έχει πόλεμο».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters-dpa-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελ Αβίβ, Ισραήλ

«Απορρίπτει πλήρως» η Άγκυρα τις αμερικανικές επικρίσεις για τη συνάντηση Ερντογάν και ηγετών της Χαμάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: