Ισχυροί τριγμοί στην Tik Tok λόγω απειλών Τραμπ: Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας

File photo: tiktok.com




Ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok Κέβιν Μάγιερ παραιτήθηκε από τη θέση του καθώς η κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή αντιμετωπίζει τεράστια επίθεση από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόνλαντ Τραμπ.

“Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον άλλαξε άρδην, σκέφτηκα πολύ για το τί δομικές αλλαγές θα απαιτηθούν για την εταιρεία, και για το τι σημαίνει αυτό για τον παγκόσμιο ρόλο της” έγραψε ο Μάγιερ σε υπόμνημά του προς τους υπαλλήλους της εταιρίας, το οποίο  ήρθε σε γνώση του CNN
“Απέναντι σ’ αυτή την εξέλιξη, και καθώς αναμένουμε να υπάρξει απόφαση πολύ σύντομα, με βαριά καρδιά σας ενημερώνω ότι αποφάσισα να εγκαταλείψω την εταιρία”.
Η Tik Tok προσέλαβε τον Μάγιερ, πρώην ανώτατο στέλεχος της Disney , πριν από λιγότερο από τέσσερις μήνες.
Εκτοτε, ωστόσο, η Since then, η TikTok δέχθηκε τα πυρά της αμερικανικής κυβέρνησης και ο Τραμπ απείλησε να απαγορεύσει την εφαρμογή εάν δεν πωληθεί.

Η αμερικανική επίθεση κατά της Tik Tok αποτελεί μέρος του εντεινόμενου τεχνολογικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο πόλεμος αυτός έχει ήδη επιπτώσεις σε άλλες κινεζικές εφαρμογές και εταιρίες τεχνολογίας όπως η  WeChat και Huawei.

Η απαγρόρευση λειτουργίας της WeChat από τον Τραμπ δεν επιτρέπει σε αμερικανικές εταιρίες να κάνουν δουλειές με την Κίνα.

Η  TikTok έχει 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ελληνας επιστήμονας ανέλαβε να «δροσίσει» το Ριάντ με πρωτοποριακά, υπέρψυχρα υλικά κατασκευών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: