Υποστήριξη της κυριαρχίας της Κύπρου από Σαουδική Αραβία: Ανησυχία για Ανατολική Μεσόγειο

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας κ. Faisal Bin Farhan Al Saud, προβαίνουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Υπουργείο Εξωτερικών, Λευκωσία, ΚύπροςΓΤΠ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας στην κυριαρχία της Κύπρου εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Faisal Bin Farhan Al Saud ο οποίος είχε σήμερα συνομιλίες στη Λευκωσία με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας πως η χώρα του ανησυχεί πολύ για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες, ο κ. Al Saud είπε πως “καλούμε όλες τις χώρες να συμμορφώνονται με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών” σε σχέση με την επίλυση των διαφορών, καθώς και με το διεθνές δίκαιο. Επεσήμανε πως όπου υπάρχουν διαφορές αυτές πρέπει να λύνονται μέσω διαλόγου και όχι μέσω μιας προσπάθειας επιβολής καταστάσεων επί του εδάφους

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ενημέρωσε τον Σαουδάραβα ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, και ειδικότερα για τις κλιμακούμενες παράνομες ενέργειες και την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

  • “Η αλληλεγγύη και η υποστήριξη χωρών όπως η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει μια ξεκάθαρη κατανόηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτής είναι εκ των ων ουκ άνευ για εμάς”, επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών είπε πως θα ενεργοποιηθεί άμεσα ένα Μνημόνιο Κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις στη βάση ενός συγκεκριμένου οδικού χάρτη, με σκοπό την προώθηση μιας τομεακής συνεργασίας με αποτελέσματα.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Κονιώτου/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εντοπίστηκε στην Κύπρο ο ιδιοκτήτης του πλοίου Rhosus που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία στη Βηρυτό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: