Υποστήριξη F-16 και τορπίλες για τα 214 τα δυο επόμενα σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των Ε.Δ.

Μαχητικά F-16 Block 52 plus, της 337 Μοίρας κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για απογείωση. Πηγή: Hellasjournal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

-Η διαχρονική απαξίωση απαιτεί τώρα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ! 

Τα ΜΗ-60 Romeo πήραν τον δρόμο τους, το ίδιο και η τεχνική υποστήριξη των υφισταμένων ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού S-70 Aegean Hawk.

Πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λένε πως από μέρα σε μέρα θα πάρει υπογραφή και η FOS για τον στόλο των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας F-16 η οποία αφορά την υποστήριξη τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Για την Ελληνική πλευρά θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό διότι ο στόλος των F-16 είναι ο πολυπληθέστερος της «HAF» και με πολύτιμα όπλα, όχι τόσο Στρατηγικού χαρακτήρα, όπως εκείνα των Γαλλικών Mirage για τα οποία η γραφειοκρατική μάχη συνεχίζεται.

  • Στην τελευταία Ελληνο-τουρκική κρίση τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνδυασμό με τα όπλα τους και την αεροπορική εμπειρία που προσφέρουν οι αεροπόροι -που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη- έκαναν τη γείτονα να ιδρώνει πολύ περισσότερο μόνο στην σκέψη της Ελληνικής απογείωσης…

Μάλιστα το γεγονός της απουσίας των μεγάλων σχηματισμών από τα Ελληνικά αεροσκάφη για εκπαιδευτικούς λόγους, έκαναν τους Επιτελείς της Άγκυρας να καταλάβουν ότι τα πάντα ήταν «φορτωμένα», με πιλότους έτοιμους για την πιο καλοσχεδιασμένη αεροπορική επιχείρηση.

Η υποστήριξη του Στολου των αεροσκαφών είναι κάτι επιβεβλημένο ώστε να διατηρηθεί η απαραίτητη αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο και σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

  • Η διαχρονική απαξίωση απαιτεί τώρα πολλά δις ευρώ! 

Αρκούν όμως αυτά ως μέσα αποτροπής και ισχυρής άμυνας, όταν έχεις να κάνεις με έναν γείτονα ο οποίος διαρκώς αναβαθμίζει τους εξοπλισμούς του και παράλληλα διατηρεί επεκτατικές αξιώσεις προς την Ελλάδα;

Η τουλάχιστον 12ετής αξίωση της άμυνας από το Ελληνικό Πολιτικο σύστημα είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.
Τα Επιτελεία πάντοτε είχαν τις προτάσεις τους για το μέλλον και φυσικά για τις ανάγκες τους.

Ωστόσο ο κάθε τσάρος της οικονομίας έστελνε στον πάτο των προτεραιοτήτων τις Ε.Δ.

  • Ανώτατες πηγές εξηγούν μάλιστα ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, πέραν των τσουχτερών Γαλλικών «Belh@ra», που ανήκουν και σε ένα πλαίσιο Στρατηγικής συμφωνίας, το συνολικό πακέτο που οδηγεί τους κλάδους στην αλλαγή σελίδας είναι ιδιαίτερα «αλμυρό». Ήδη το Επιτελείο έχει ζητήσει «κάτι» απ όλο το πακέτο ως άμεση ενίσχυση.

Πάντως απο την αρμόδια επιτροπή της Βουλής εχει περάσει και το θέμα της προμήθειας των νέων τορπιλών για τα υποβρύχια τυπου 214.

Οι Επιτελείς που τρέχουν αυτό το θέμα λένε ότι περίπου σε δυο μήνες πιθανό τα νέα πρωτοπόρα όπλα των υποβρυχίων φαντασμάτων να μην περάσουν από το ΚΥΣΕΑ.

Και αν κανείς αθροίσει τους αριθμούς για τα προγράμματα που πρέπει να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό και πάλι φτάνουμε σε δις ευρώ.

Εκτός των μεγάλων αμυντικών επενδύσεων που είναι η μετατροπή των F-16 στο επίπεδο Viper και οι νέες φρεγάτες, τα υποπρογράμματα ή τα μικρότερα προγράμματα που τρέχουν, λίγο απ’ εδώ λίγο απ’ εκεί, μαζεύονται εκατομμύρια και φτάνουν σε δις, κάτι όμως που είναι αναγκαίο, αν επιθυμεί φυσικά η πολιτεία να διατηρεί στην φαρέτρα της εξωτερικής πολιτικής το όπλο της ισχυρής αποτρεπτικής άμυνας!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για Άμυνα-Ενέργεια

Διαβάστε ΕΔΩ Γνώμες – Απόψεις

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Θα σταματήσει όλες τις έκνομες ενέργειες η Άγκυρα ή θα πάμε σ’ έναν διάλογο με παραβιάσεις;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: