Οι πρώτες δόσεις εμβολίου για τον κορωναϊό στην Ιταλία: Καραντίνα για ταξιδιώτες αποφάσισε η Νορβηγία

File photo: κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωναϊού. EPA, Sebastiao Moreira




Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στη γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στην στρατηγική της κυβέρνησης Κόντε και στο βασικής σημασίας θέμα του εμβολίου για τον κορονοϊό.

«Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορωναϊό θα φτάσουν στην Ιταλία στο τέλος του χρόνου», τόνισε ο Σπεράντσα και πρόσθεσε ότι πρόκειται για το εμβόλιο που προετοιμάζεται στην Οξφόρδη, και με τη συνεργασία Ιταλών επιστημόνων.

Παράλληλα, δήλωσε ότι σύντομα η ιταλική κυβέρνηση θα δώσει και πάλι το αναγκαίο «πράσινο φως» στην διεξαγωγή κρουαζιέρων και εκθεσιακών πρωτοβουλιών. Σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις, όμως, θα υπάρξουν αυστηροί περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών και την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, για να αποφευχθούν τυχόν συνωστισμοί.

Η αρμόδια επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε επανέλαβε, επίσης, ότι τα τρένα (με διαδρομές εντός και εκτός περιφερειών) θα πρέπει να πωλούν, για λόγους ασφαλείας των επιβατών, μόνον το 50% των συνολικών διαθέσιμων εισιτηρίων.

Επιβεβαιώνεται, τέλος, ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στα στάδια, για τους φιλάθλους (διότι θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει να τηρηθεί η επιβεβλημένη απόσταση) όπως και η απαγόρευση λειτουργίας για τις μη υπαίθριες ντίσκο και κλαμπ.

Καραντίνα 10 ημερών επιβάλλει η Νορβηγία στους ταξιδιώτες από Γαλλία, Ελβετία

Η Νορβηγία θα επιβάλει από το Σάββατο καραντίνα 10 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, την Ελβετία και την Τσεχία, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε αυτές τις χώρες, έγινε γνωστό από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Θα επιβάλει, επίσης, καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το Μονακό και από κάποιες περιοχές της γειτονικής της Σουηδίας, καθώς ο επιπολασμός της Covid-19 αυξήθηκε πάνω από τα 20 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε ένα δελτίο τύπου.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ δήλωσε σήμερα πως η χώρα της θα αναβάλει τη σχεδιαζόμενη χαλάρωση των υφιστάμενων περιορισμών για τον νέο κορονοϊό και θα επιβάλει εκ νέου νέα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει ένα πλήρες lockdown της κοινωνίας.

«Πρέπει να κόψουμε ταχύτητα τώρα προκειμένου να αποφύγουμε μια πλήρη παύση», τόνισε η Σόλμπεργκ σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους.

Η χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων βλέπει τα κρούσματα νέου κορονοϊού να καταγράφουν ανοδική πορεία με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 9.409 έως σήμερα, αυξημένα κατά 12 σε σύγκριση με μία ημέρα πριν. Το σύνολο των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητο, στους 256.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Reuters, AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία Όσλο, Νορβηγία

 

Ερευνητικό ινστιτούτο στο Ισραήλ αρχίζει σύντομα δοκιμές σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατά του νέου κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: