Η Όπρα Γουίνφρεϊ ζητά με ένα νέο βίντεο δικαιοσύνη για τη Μπριόνα Τέιλορ [video]

Το βίντεο δείχνει πινακίδες γύρω από το Λούισβιλ στις ΗΠΑ που φέρουν το όνομα και το πρόσωπο της Τέιλορ, η οποία έχασε τη ζωή της από πυρά αστυνομικών. @amna_news




Η Όπρα Γουίνφρεϊ εντείνει την εκστρατεία της ζητώντας δικαιοσύνη για τη Μπριόνα Τέιλορ.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα το απόγευμα, η Αμερικανίδα μεγιστάνας των ΜΜΕ, εκδότρια και τηλεοπτική παραγωγός, δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί» και «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όση φωνή έχουμε για να κάνουμε έκκληση για δικαιοσύνη».

Το βίντεο δείχνει πινακίδες γύρω από το Λούισβιλ στις ΗΠΑ που φέρουν το όνομα και το πρόσωπο της Τέιλορ, η οποία έχασε τη ζωή της από πυρά αστυνομικών.

«Την τελευταία φορά που μίλησα με τη μητέρα της Μπριόνα Τέιλορ, Ταμίκα Πάλμερ, είχε μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα, καθώς ήταν αντιμέτωπη με την απώλεια της κόρης της» αναφέρει η Όπρα Γουίνφρεϊ και προσθέτει: «Μου είπε: “Δεν μπορώ να σταματήσω να βλέπω το πρόσωπό της. Το χαμόγελο της. Είναι αυτό που μου λείπει περισσότερο. Περιμένω ακόμα να έρθει από την πόρτα”».

«Όλοι όσοι έχουν χάσει έναν αγαπημένο τους ξέρουν αυτό το συναίσθημα» συνεχίζει. «Κάθε μητέρα και κάθε πατέρας με παιδί έξω στον κόσμο αυτή τη στιγμή, φανταστείτε να λαμβάνετε ένα τηλεφώνημα στη μέση της νύχτας ότι η κόρη σας πυροβολήθηκε στο διαμέρισμά της και στη συνέχεια να ανακαλύπτετε ότι οι άνθρωποι που τη σκότωσαν ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι δεν θα έπρεπε ποτέ να ήταν εκεί.

«Τι θα θέλατε να συμβεί τώρα; Θα ήσασταν ικανοποιημένοι αν ακούγατε πέντε μήνες αργότερα, ότι υπήρξε έρευνα και ότι κανείς δεν έχει θεωρηθεί υπεύθυνος για τον πυροβολισμό της αθώας κόρης σας πολλές φορές;».

H Όπρα Γοίνφρεϊ αναφέρει επίσης ότι η πανδημία COVID-19 την εμπόδισε να διαμαρτυρηθεί: «Αν δεν ήταν ο κορονοϊός, θα ήμουν έξω στους δρόμους, συμμετέχοντας στις πορείες με τους διαδηλωτές του Black Lives Matter». «Αυτές οι 26 πινακίδες, μία για κάθε χρόνο της ζωής της Μπριόνα, είναι η προσφορά μου, η μορφή διαμαρτυρίας μου».

Η 66χρονη τηλεοπτική παραγωγός και διευθύντρια μέσων μαζικής ενημέρωσης πλήρωσε για τη δημιουργία δεκάδων πινακίδων γύρω από το Λούισβιλ του Κεντάκι, όπου η Μπριόνα Τέιλορ έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με το Variety και τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WLKY, η Γουίνφρεϊ και η ομάδα του περιοδικού της, «O» αγόρασαν τις πινακίδες σε μια προσπάθεια να διαδώσουν την ιστορία της Τέιλορ και να ζητήσουν δικαιοσύνη για το θάνατό της.

Η Μπριόνα Τέιλορ, ηλικίας 26 ετών, βρισκόταν στο σπίτι της με τον σύντροφό της όταν τρεις αστυνομικοί, χωρίς καμία προειδοποίηση, εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν σε λάθος διεύθυνση έναν ύποπτο και πυροβόλησαν τη νεαρή γυναίκα τουλάχιστον οκτώ φορές. Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν συνελήφθη ή κατηγορήθηκε για τον θάνατό της.
Οι πινακίδες έχουν την ίδια φωτογραφία της Τέιλορ σε κίτρινο φόντο, η οποία δημοσιεύθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού της Όπρα Γουίνφρεϊ. Περιλαμβάνουν επίσης τη ρήση της Γουίνφρεϊ: «Αν κλείσετε τα μάτια στον ρατσισμό, γίνεστε συνεργός σε αυτόν».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Γ.
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ποιά βιβλία διάβασε φέτος η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού; Τσουκαλά, Αμυρά, Ιγνατίου και Μελέτη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: